واریکوسل دوطرفه چیست و چگونه بر باروری تأثیر می گذارد؟
واریکوسل دوطرفه یکی از بیماریهای شایع در حوزهی اورولوژی است که با ایجاد واریس در هر دو بیضه مشخص میشود. این بیماری زمانی ایجاد میشود که عروق اطراف بیضهها بیش از حد متورم میشوند و یکی از مشکلاتی است که در صورت عدم درمان، تأثیرات قابلتوجهی بر باروری آقایان میگذارد. واریکوسل ممکن است بدون علائم باشد یا باعث ایجاد درد، ورم کیسهی بیضه و اختلال در تولید اسپرم شود. باتوجهبه اینکه واریکوسل دوطرفه هر دو بیضه را درگیر میکند، تشخیص و درمان آن از اهمیت ویژهای برخوردار است تا از عوارض بلندمدت آن جلوگیری شود. در این مقاله به بررسی علل، علائم، روشهای تشخیص و درمان واریکوسل دوطرفه خواهیم پرداخت و نکات کلیدی برای مدیریت مؤثر این بیماری را ارائه خواهیم کرد.
- واریکوسل دو طرفه چیست؟
- علل واریکوسل دو طرفه
- علائم واریکوسل دو طرفه
- عوامل خطر واریکوسل دو طرفه
- آسیب بیضه در افراد مبتلا به واریکوسل
- تاثیرات واریکوسل دو طرفه بر سلامتی
- تفاوت واریکوسل دو طرفه و یکطرفه
- راه های تشخیص واریکوسل دو طرفه
- در چه مواردی واریکوسل نیاز به درمان دارد؟
- روشهای درمان واریکوسل دو طرفه
- عوارض جراحی واریکوسل
- مراقبت های بعد از عمل واریکوسل
- پیشگیری از بروز واریکوسل دو طرفه
- سوالات متداول
- نتیجهگیری
واریکوسل دو طرفه چیست؟
واریکوسل دوطرفه ورم عروق اطراف هر دو بیضه است. اطراف هر بیضه سیاهرگهایی وجود دارند که خون از طریق آنها به سمت قلب حرکت میکند. به دلایل مختلف ممکن است خون بازگشتی، درون این رگها جمع شده و باعث بزرگشدن و ورم این عروق شود. این وضعیت واریکوسل نام دارد و درصورتیکه عروق اطراف هر دو بیضه بزرگ شده باشند واریکوسل دوطرفه نامیده میشود. به دلیل اینکه این بیماری هر دو بیضه را درگیر میکند نیاز به رسیدگی پزشکی فوری دارد و در صورت عدم درمان، میتواند مشکلات جدی مانند ازکارافتادن بیضهها و نازایی را در پی داشته باشد.
علل واریکوسل دو طرفه
علت دقیق ایجاد واریکوسل دوطرفه مشخص نیست؛ اما بهطورکلی عوامل احتمالی زیر در ایجاد این بیماری مؤثر هستند:
- اختلال در عملکرد دریچههای داخل ورید: درون سیاهرگها دریچههای یکطرفهای وجود دارند که وقتی خون از آنها عبور کند بسته شده و مانع برگشت خون به عقب میشوند. درصورتیکه این دریچهها در عروق بیضه آسیب ببینند یا عملکرد آنها مختل شود، خون در عروق جمع میشوند و واریکوسل ایجاد میشود.
- سیروز کبدی: در این بیماری، بافت کبد به طور پیشرونده تخریب شده و عملکرد کبد مختل میشود. تخریب کبد میتواند باعث افزایش فشار در عروق شده و واریکوسل دوطرفه را ایجاد کند.
- مشکلات کلیوی: در برخی آقایان بالای 40 سال یا افرادی که تومورهای کلیوی دارند، عروق کلیه مسدود یا باریک میشوند و فشار بر آنها افزایش مییابد. این مسئله میتواند منجر به فشار بر عروق اطراف بیضه شده و با برگشت خون به عقب، واریکوسل را ایجاد کند.
- تومورها: برخی اوقات علت ایجاد واریکوسل دوطرفه، تشکیل تومور از جمله در پشت حفرهی شکمی است. تومورها میتوانند باعث فشردهشدن عروق بیضه شده و واریکوسل دوطرفه را ایجاد کنند.
- ورم غدد لنفاوی: در موارد نادری ممکن است غدد لنفاوی ورم کرده و باعث انسداد جریان خون در عروق بیضه و ایجاد واریکوسل شوند.
علائم واریکوسل دو طرفه
برخی افراد به واریکوسل دوطرفه مبتلا میشوند؛ اما علائم خاصی را احساس نمیکنند. در این افراد ممکن است واریکوسل حین معاینات پزشکی تشخیص داده شود. در سایر افراد، اصلیترین علائم واریکوسل دوطرفه شامل موارد زیر هستند:
- احساس سنگینی بیضهها و کیسهی بیضه
- تودههای عروق روی بیضهها که مانند یک کیسه پر از کرم احساس میشوند
- احساس ناراحتی و درد بیضه هنگام آمیزش جنسی، موقع ایستادن یا پایان روز
- کاهش سایز بیضهها و کوچکشدن تدریجی آنها
- ناباروری
عوامل خطر واریکوسل دو طرفه
در برخی آقایان، واریکوسل در دوران بلوغ ایجاد میشود و علت ایجاد و عوامل خطر آن به طور دقیق مشخص نمیشود. با این حال، برخی عوامل خطر وجود دارند که احتمال ایجاد واریکوسل دوطرفه را افزایش میدهند؛ از جمله:
- سابقهی خانوادگی و توارث
- رشد سریع بیضهها در سن بلوغ (سنین بین 15 تا 25 سال)
- آناتومی بدن و عروق بیضه
- برخی بیماریها مانند اختلالات هورمونی، کارسینومای کلیوی و سیروز کبدی
- سبک زندگی نامناسب مانند مصرف دخانیات و مشروبات الکی
- فعالیت بدنی شدید مانند بلندکردن اجسام سنگین
- ایستادن یا نشستن طولانی مدت
- اضافه وزن
- گرم نگه داشتن کیسهی بیضه در اثر پوشش تنگ، استفاده مکرر از سونا یا کارکردن در مکانهای گرم
برای مطالعه بیشتر بخوانید: عوارض واریکوسل
آسیب بیضه در افراد مبتلا به واریکوسل
نظریههای گوناگونی در مورد مکانیسم آسیب بیضهها وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- افزایش دمای بیضهها یا کاهش جریان خون و اکسیژن رسانی یا انتقال مواد و متابولیتهای کلیهها و غدد فوق کلیه به بیضهها و یا ترکیبی از اینها.
- واریکوسل میتواند باعث کاهش رشد بیضه و در نهایت کوچک شدن بیضه گردد. همچنین با اثر بر اسپرمها باعث کاهش حرکت و تعداد آنها و تغییر مورفولوژی (شکل ظاهری) آنها خواهد شد. واریکوسل به طور مستقیم اثری بر کاهش میل مردان یا ایجاد انزال زودرس ندارد.
- در بیمارانی که با علل ناباروری مردان و واریکوسل مراجعه مینماید، علاوه بر معاینه و شرح حال باید حداقل دو یا سه آزمایش منی برای تصمیم گیری وجود داشته باشد. با توجه به حساسیت آزمایش باید در آزمایشگاهی انجام گردد که به طور تخصصی این آزمایش را انجام می دهند.
- معاینه باید با دست و ابتدا در حالت ایستاده و سپس در حالت خوابیده انجام گردد تا مشخص شود آیا با دراز کشیدن واریکوسل کاهش چشمگیر پیدا میکند یا خیر که اگر نکرد سونوگرافی شکم و لگن برای بررسی بیشتر انجام گردد. در زمان معاینه ممکن است وریدها مانند واریس پا قابل مشاهده باشند یا مانند کیسه پر از کرم قابل لمس باشند یا بازور زدن قابل لمس شوند که این معیارها بیانگر شدت واریکوسل میباشد.
- در تشخیص واریس بیصه معاینه بالینی حرف اول و آخر را میزند و سونوگرافی برای مواردی به کار میرود که معاینه مشکل باشد مانند بیماران بسیار چاق یا موارد خفیف. البته از سونوگرافی داپلر یا رنگی میتوان برای تایید عود (برگشت خون به سمت بیضهها) پس از عمل کمک گرفت.
تاثیرات واریکوسل دو طرفه بر سلامتی
واریکوسل دوطرفه میتواند با اختلال در عملکرد بیضهها، تعداد و کیفیت اسپرمها را کاهش داده و منجر به آزواسپرمی (نبود اسپرم در مایع منی) و نازایی شود. همچنین آسیب بیضهها در اثر واریکوسل دوطرفه میتواند باعث اختلال در تولید هورمون تستوسترون شود که این مسئله منجر به کاهش میل جنسی و مشکلات روانی مانند استرس و کاهش اعتمادبهنفس میشود. درد و ناراحتی پس از نشستن طولانیمدت یا حین فعالیتهای شدید نیز یکی از تأثیرات منفی واریکوسل دوطرفه بر سلامتی است که میتواند فعالیتهای روزمرهی افراد را مختل کند.
تفاوت واریکوسل دو طرفه و یکطرفه
اگرچه اساس بیماریهای واریکوسل یکطرفه و دوطرفه یکسان است؛ اما تفاوتهای جزئی نیز دارند. اصلیترین تفاوت این دو بیماری در این است که واریکوسل دوطرفه عروق اطراف هر دو بیضه را درگیر میکند؛ اما واریکوسل یکطرفه تنها در عروق یک بیضه قابلمشاهده است. علاوه بر این، واریکوسل دوطرفه شیوع کمتری نسبت به واریکوسل یکطرفه دارد؛ اما به دلیل اینکه به هر دو بیضه آسیب میزند، علائم شدیدتری ایجاد میکند و احتمال ایجاد نازایی در آن بیشتر است.
راه های تشخیص واریکوسل دو طرفه
واریکوسل دوطرفه به روشهای زیر قابلتشخیص است:
- لمس و مشاهدهی کیسهی بیضه: این روش، اولین و سادهترین راه تشخیص واریکوسل دوطرفه است که با هدف احساس یا مشاهدهی عروق ورمکرده روی بیضهها یا بدشکلی کیسهی بیضه انجام میشود.
- مانور والسالوا: برای انجام این تست، بیمار در حالت ایستاده نفس عمیقی کشیده و آن را حبس میکند. سپس عضلات شکم خود را منقبض کرده و پس از آن هوا را بیرون میدهد. این تست باعث افزایش فشار داخل شکم شده و با برجستهکردن واریس میتواند باعث تشخیص راحتتر آن شود.
- سونوگرافی: در مواردی که واریس دوطرفه خفیف باشد و با لمس یا مشاهده قابلتشخیص نباشد ممکن است از سونوگرافی معمولی برای ایجاد تصویر بیضهها و عروق اطراف آن استفاده شود. در برخی افراد نیز از سونوگرافی داپلر استفاده میشود. این نوع سونوگرافی برای اندازهگیری جریان و فشار خون در عروق کاربرد دارد.
- تستهای تکمیلی: در برخی افراد، پس از تشخیص اولیهی واریکوسل دوطرفه ممکن است آزمایش مایع منی و آزمایش سنجش هورمون نیز انجام شود. این آزمونها بیشتر برای تأیید واریکوسل دوطرفه و بررسی تأثیر آن روی سلامت عمومی بیمار به کار میروند.
در چه مواردی واریکوسل نیاز به درمان دارد؟
در ابتدا با توجه به اینکه بسیاری از بیماران در زمانی که تشخیص واریکوسل برای آنها گذاشته میشود نگران و مضطرب میشوند باید خاطر نشان کنم که واریکوسل یک بیماری خوش خیم است اما درمان دارویی ندارد و تنها روش درمان آن جراحی واریکوسل است که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
روشهای درمان واریکوسل دو طرفه
درمانهای غیرجراحی:
امروزه هیچ دارو، ورزش یا روش درمانی غیرتهاجمی برای درمان قطعی واریکوسل دوطرفه وجود ندارد و روشهای درمان فعلی، تنها به دو شکل کمتهاجم و جراحی هستند.
ایمبولیزیشن پوستی:
این روش کمتهاجم، معمولا بهصورت سرپایی انجام میشود و طی آن، یک لولهی نازک و مخصوص از عروق گردن یا کشالهی ران وارد بدن میشود که مانع کوچک پلاتینیومی یا فولادی را در عروق بیضه قرار میدهد و منجر به انسداد این عروق و تغییر مسیر خون به رگهای سالم میشود. این روش برای واریکوسل دوطرفه کاربرد کمتری دارد.
درمانهای جراحی:
جراحی تنها راه درمان قطعی برای واریکوسل دوطرفه است. انواع جراحیها وجود دارند که هدف نهایی همهی آنها تغییر مسیر خون از عروق ورم کرده به عروق سالم است. از جمله روشهای جراحی برای درمان واریکوسل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- واریکوسلکتومی میکروسکوپی: در این جراحی، برشی در زیر کشالهی ران ایجاد میشود و با استفاده از میکروسکوپهای قدرتمند، عروق ریزی که باعث واریکوسل دوطرفه شدهاند مسدود میشوند. این جراحی معمولا 2 تا 3 ساعت برای هر بیضه طول میکشد.
- واریکوسلکتومی لاپاروسکوپیک: برای انجام این جراحی چندین سوراخ کوچک در زیر شکم ایجاد میشود. پزشکان با استفاده از دوربینهای ریز و ابزار جراحی مخصوصی که از طریق این سوراخها وارد بدن میشوند عروق ورمکرده را مسدود میکنند. این جراحی برای هر بیضه معمولاً30 تا 40 دقیقه طول میکشد.
عوارض جراحی واریکوسل
- عوارض کوتاه مدت پس از عمل شامل: درد یا عفونت زخم یا خونریزی یا خونمردگی اطراف ناحیه عمل و ... میباشد. در برخی موارد ممکن است درد خفیفی برای مدتی باقی بماند یا بی حسی اطراف ناحیه عمل یا پوست کیسه بیضه ایجاد شود.
- عوارض بلندمدت: عود واریکوسل / هیدروسل (جمع شدن مایع اطراف بیضه) / کوچک شدن بیضه (کمتر از 1%).
مراقبت های بعد از عمل واریکوسل
پس از تصمیم گیری برای عمل و انجام آزمایشات روتین خون و بررسی اسپرم موهای ناحیه عمل شب قبل یا صبح عمل تراشیده میشوند. ازساعت 12 شب قبل از عمل بیمار دیگر چیزی نمیخورد. عمل با بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر(نخاعی) بسته به شرایط بیمار و صلاحدید متخصص بیهوشی انجام می گردد.
مدت زمان عمل بستگی به فاکتورهای گوناگون دارد و متوسط 30 تا 40 دقیقه میباشد. بیمار همان روز یا فردا صبح مرخص میشود و به مدت حداقل 7تا 14 روز استراحت پزشکی خواهد داشت. بهتر است نزدیکی از روز هفتم به بعد انجام گردد.
پیشگیری از بروز واریکوسل دو طرفه
مهمترین نکاتی که میتوانند در پیشگیری از بروز واریکوسل به کار روند شامل موارد زیر هستند:
- وزن مناسب داشته باشید و از غذاهای سالم استفاده کنید.
- از ایستادن یا نشستن طولانی خودداری کنید.
- به طور منظم ورزش کنید.
- آب کافی بنوشید.
- از دخانیات از جمله سیگار دوری کنید.
- از بلندکردن اجسام سنگین خودداری کنید.
ذکر این نکته نیز ضروری است که روشهای بیانشده اگرچه احتمال ایجاد واریکوسل دوطرفه را کاهش میدهند اما نمیتوانند به طور کامل از ایجاد آن جلوگیری کنند.
سوالات متداول
آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟
- زودانزالی بین افرادی که واریکوسل دارند شایعتر است. برخی پژوهشها نشان میدهند که واریکوسل با کاهش میزان تستوسترون و افزایش احتمال التهاب پروستات میتواند باعث زودانزالی شود.
آیا درمان واریکوسل با طب سنتی امکانپذیر است؟
- خیر، در حال حاضر هیچ درمان قطعی که بتواند با طب سنتی و بدون جراحی باعث رفع واریکوسل شود وجود ندارد.
واریکوسل دو طرفه چگونه بر باروری تأثیر میگذارد؟
- واریکوسل با افزایش دمای بیضهها باعث کاهش تعداد و میزان تحرک اسپرمها شده و با تغییر شکل اسپرمها احتمال باروری را کاهش میدهد.
آیا امکان بازگشت واریکوسل دو طرفه پس از درمان وجود دارد؟
- بله، به طور متوسط 10 درصد مردانی که جراحی واریکوسل انجام میدهند پس از مدتی دوباره دچار این بیماری میشوند.
آیا واریکوسل دو طرفه همیشه با علائم بالینی همراه است یا ممکن است بدون علائم باقی بماند؟
- واریکوسل دو طرفه همیشه با علائم همراه نیست. بسیاری از مردان مبتلا به واریکوسل، هیچ علامتی را تجربه نمیکنند و به طور تصادفی در طی معاینات پزشکی یا به دلیل مشکلات باروری متوجه این بیماری میشوند.
نتیجهگیری
واریکوسل دوطرفه با تأثیر روی هر دو بیضه، خطر جدی برای باروری، سلامت جنسی و سلامت عمومی آقایان محسوب میشود. از همین رو، حساسیت کافی و مدیریت مناسب آن از اهمیت بالایی برخوردار است. درصورتیکه این بیماری سریع تشخیص داده شود میتوان با جراحیهای کمتهاجم آن را درمان کرد و علاوه بر پیشگیری از عوارض جدیتر، به بهبود علائم و افزایش کیفیت زندگی آقایان کمک کرد. همچنین پیگیری منظم و مراقبتهای پس از درمان میتوانند علاوه بر جلوگیری از عوارض جراحی، از عود مجدد واریکوسل نیز جلوگیری کنند. در نهایت باید توجه داشت که آگاهی هرچه بیشتر ما نسبت به علائم و روشهای درمانی این بیماری میتواند در مدیریت شرایط و تصمیمگیریها جهت رسیدن به بهترین نتیجه بسیار مفید باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
جراحی واریکوسل
تاریخ انتشار : 1399-03-20تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22 -
واریس بیضه چیست؟
تاریخ انتشار : 1387-11-26تاریخ بروز رسانی : 1403-08-15 -
هیدروسل و درمان آن با هیدروسلکتومی
تاریخ انتشار : 1399-08-28تاریخ بروز رسانی : 1402-07-11 -
بیماریهای مرتبط به رشته تخصصی ارولوژی
تاریخ انتشار : 1399-12-04تاریخ بروز رسانی : 1403-10-08 -
عوارض واریکوسل
تاریخ انتشار : 1399-08-24تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22
نظرات کاربران درباره این مطلب :invalid [ 1403-02-06 ]
از توضیحات بسیار جامع شما سپاسگزارم
امین شیرزاد [ 1402-08-29 ]
سلام خسته نباشید آقای دکتر من نزدیک ۵ ساله که واریکوسل دارم از نوع ۳ و الان ۱۶ سالمه و من تا الان دردی رو توی بیضم احساس نکردم و اصلا روی تعداد اسپرم ها تاثیر نذاشته آیا بازم باید عمل جراحی کنم؟
محمد [ 1402-06-05 ]
سلام خدمت دکتر بنده ۲۷سال دارم مجرد هستم متوجه شدم که دوچار واریکوسل از هر دو بیضه از نوع ۳میباشم ایا با عمل جراحی امکان دارد که بند دوچار نابار وری شوم
نعیم کریمی [ 1402-05-24 ]
سلام سنو گرفتم قسمت چپ بیضه واریگسول مشاهده شده جهت مشاور به پزشک محترم نوبت بگیر یا شماره تماسی راهم دوره از شهرستان هستم لطفا جواب
محسنیزاده [ 1401-12-04 ]
خیلی سپاسگزارم از اینکه خیلی واضح توضیح دادید
حامد رحمانی [ 1401-08-13 ]
حدود پانزده سال واریکوسل عمل کردم هشت سال پیوند کلیه شدم بچه دار نمیشم یک فرزند دارم دکتر زرگوش کرمانشاه میگه رگ وریدی قطع شده چکار کنم ممنون از لطفتان
حسین کریمی [ 1401-04-26 ]
نوبت میخواستم دکترپیمان صالحی
کریم جم زاد [ 1401-04-25 ]
سلام من سال92دوطرف روعمل کردم الان جای عمل سمت چپ ورم کرده هم خیلی در داره بایدچیکارکنم
حاج خلیل نیک قوجق [ 1400-12-24 ]
مطالب سودمند بود،تشکر میکنم.
رامین نظافت [ 1400-11-23 ]
من واریکوسل دارم اکه عمل نکنم خطرجانی واسم داره
بهروز [ 1400-11-18 ]
بنده همین درد بیمه برام پیش آمد البته یه مدت فشار کار وبلند کردن وزن زیاد باعث شد این مشکل برام ایجاد بشه و بعداز مراجعه به پزشک در تهران نتیجه نگرفتم به خاطر شغل منتقل شدم بندرعباس حدود یکسال بعد کامل درد از بدن ما خارج شد ولی دباره بعد از چند سال وفشار کاری قبلا باعث این درد شده بود تکرار شد ودوباره احساس درد همان دفعه قبل ولی درکل گرمای بندرعباس در درمان چند سال وآرامش که داشتم بی تاثیر .نبود ممنون توجه فرمودید
علیرضا صفوی [ 1400-11-07 ]
انجام عمل واریکوسل قچ ای
رضا امیری [ 1400-11-06 ]
سلام میشه توضیح بدین در گرید یک بیماری خفیف تره یا شدیدتره ؟
محمد محمدی [ 1400-10-16 ]
سلام آقای دکتر خسته نباشید. من یک پسر ۱۳ ساله هستم مبتلا به واریکوسل بیضه گرید ۲ به شدت متوسط بود. من از تعریف شما خیلی شنیدم آقای دکتر صالحی، اگه میشه شما لطف کنید خودتون یجوری درمان کنید من پیش هر دکتری که رفتم گفت باید عمل جراحی کنم. ازتون خواهش میکنم اگه میشه با دارو درمان کنم شما چی می گید؟
محمد مهری [ 1400-10-12 ]
من میخوام برم نیروی انتظامی میخواستم بدونم تک بیضی ام قبول میکنن یا نه یا درمانش چطوره
عباس [ 1400-10-09 ]
سلام من درد ندارم ولی نمیدونم پایین بیضع هام نخودی شکل دیده میشود مشکل از چیست
رضاحسنی [ 1400-08-20 ]
یه رگ روی بیضه چپ و یه رگ زیر و روی الت تناسلی من سیاه یا بنفش مثل واریس پا شده میخاستم راهنمایی کنید ایا خطرناک هستشه یا نه تورو خدا خیلی استرس دارم
محسن آلبوعلی [ 1400-08-13 ]
سلام قبل چند سال بیضه سمت چپ عمل کردم ودرآوردم به خاطر ورم کردن رگ بین آلت و مخرج بعدازعمل به مدت5سال آلتم بی هس میشه وصفت نمیشه
محسن بدخشان [ 1400-08-12 ]
با عرض ادب احترام.من خیلی وقته هنگامی که بدنم عفونت میکنه یا دندانم ها هر چی بیضه راستم درد میگیره مهم اینه که فقط هنگام عفونت درد میگیره چکار کنم
محمدگچلو [ 1400-07-20 ]
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما بنده ۲ ماه پیش عمل واریکوسل سمت چپ گرید ۳ انجام دادم الان بعد از دو ماه آزمایش اسپرم دادم هیچ تغییری تو آزمایش انجام نشده به نظرتون چیکار باید بکنم ؟دکتر م ال کارنیتین پلاس و ویتامین ای تجویز کرده بود واسه بعد از عمل که هر روز از هر کدوم دوتا مصرف می کنم گفته ۳ ماه مصرف کنم الان استرس خیلی زیادی دارم نمیدونم باید چیکار کنم الان ۶ ماهه که وقت گذاشتم واسه درمان خودم ولی با صرف کلی هزینه های زیاد هنوز به هیچ نتیجه ای نرسیدم دکترم آقای پویان بودند تو مرکز امید تهران
مهدی رشیدی [ 1400-07-15 ]
سلام سه سال پیش واریکوسل عمل جراحی کرد م وامسال مجدد سونو ومعاینه کردم عود کرده وناباروری هم هست آزمایش وعکس سون میفرستم لطفا راهنمایی بفرمایید
محراب [ 1400-06-24 ]
سلام من واریکوسل بیضه چپ دارم من نوبت گرفتم برای سونو تا اون موقع برای کم شدن درد چه کاری میتونم انجام بدم؟
جعفرحسینی [ 1400-06-15 ]
باسلام.آیادرنوجوانی زورزدن ب وسایل سنگین یابعدهاکارسنگین تاثیری دربوجودآمدن واریکوسل دارد.
یعقوب سابکی [ 1400-06-03 ]
من ۲۲ سال دارم وزن هم گرفتم به علت اینکه بیضه هام کوچک هست نمیتوانم بچه دار شوم حالا سوال من اینکه چه دارویی برای رشد برای رشد بیضه ها وجود دارد
علی خادمی [ 1400-03-10 ]
بعد از عمل جراحی وایکوسیل بیضه سمت چپم بعد هفت باز هم درد میکنه جایی که باز کردن از زیر ناف ام عمل کردن الان درد میکنه
رضاوطن دوست [ 1400-02-31 ]
من آز اسپرم هستم جراحی هم کرده سلول اسپرم ساز ندارم آیا راهی برای درمان من هست
فهیم محمودی [ 1400-02-26 ]
سلام خسته نباشید من تصادف کردم یه بیضه رو از دست دادم طرف راست چند بار ازمایش دادم گفتن خیلی ضعیفه بعدش موندم خواستم ببینم ایا امیدی هست واسه راه حلش مشگلم برطرف میشه ممنون میشم اگه پاسخ بدین با تشکر
رمضان قائدرحمتی [ 1400-02-12 ]
سلام دکترمن ده ساله واریکوسل دارم یه بارجراحی کردم ولی بعدازشیش سال هنوزخوب نشدم اسپرم من ضعیف است شغل من سنگین است راهی برای درمان دارید دیگه خسته شدم ازبس دارو استفاده کردم بی فایده
محدتکمه داشی [ 1400-02-02 ]
باسلام .بنده ازناحیه چپ بیضه درد اروم دارم و اوزیون شدن بیضه رومشاهده میکنم ک اذیت میشم.درطول خدمت هم عمل کردم ک بنظرم ناقص عمل کردن.باتشکر
نیکخواه [ 1400-02-02 ]
سلام . چجوری میشه نوبت اینترنتی گرفت
علی فتحیان [ 1400-01-21 ]
درود ایا بیمه نیرو های مسلح هم طرف قرار داد هست اگر هست یه تماسی لطف کنید
زهره موسوي [ 1400-01-19 ]
سلام اقاي دكتر الت شوهر من كج به صورت پايينه ميشه جراحي كرد
میلاد [ 1400-01-09 ]
سلام آقای دکتر بنده توی التم درد میکنه
علی فریدنی [ 1399-12-28 ]
نوبت برای عمل واریکوسل
محمد علی صابر [ 1399-11-14 ]
بزرگ شدن پرستات
جواد باوی پور [ 1399-11-08 ]
سلام من ۲بار عمل واریکسل داشتم ولی تا هالا بچه دار نشدم ۲۰ سال که ازدواج گردم
سهراب احمدی [ 1397-09-10 ]
سلام من خانمم دوتابچه مکرراقبل ازدوماه سقط کرده دکتر گفته مشکل دوطرف است و واریس بیضه دارید وحتما باید عمل شین خاستم ببینم باید چکار کنم
اکبر صفری نژاد [ 1397-05-09 ]
سلام.دکتر صالحی ممنون .درود بر شما عالی بود
علی [ 1396-06-30 ]
سلام اقای دکتر من 2سال پیش توپ به بیضه هام برخورد کرد بعد نمیتونستم التمو صاف کنم اما بعد مدتی درست شداما بیضه هام کویچک شده و هیچ حسی نداره لطفا کمک کنید سنوگرافی هم بردم گفتن مشکلی نداره
محمدط [ 1396-03-01 ]
با عرض سلام و خسته نباشید من به مدت 8 سال متاسفانه به استمنا دچار بودم والان گهگاهی دردی در ناحیه کلیه احساس میکنم ممکنه واریکوسل باشه؟
محمد جواد دهقان [ 1395-04-16 ]
فردی 25ساله متولد شیراز در بیمارستان سعدی حدود 8یا کمی بیشتر عمل واریکوسل سمت چپ انجام دادم کارم سنگین هس شب گذشته احساس کردم کمی فشار بروی بدنم وارد شد و در آخر شب سرم تیر شدید میکشید و تا نوک پای سمت چپم این درد میپیچید و نصفه شب بعلت درد ناگهانی و گرفتگی زیاد بالای آلت تناسلی و دقیقا جای عمل و هر دو طرف از خواب بیدار شدم جوری که آلتم بشدت تیر میکشید و هیچ گونه علایم و سرخی نمیدیم و فقط درد و تورم و فشار داشتم پس و تا صبح همین درد موجود بود و تا امشب کمتر شده اما خیلی جای عمل درد داره
مریم ترکاشوند [ 1395-03-29 ]
سلا م پسرم با دوستش شوخی کرده بود ناخواسته به الت اوزده بود آسیب جزئی دیده بود که خداراشکررفع شد بعدبهسنوگرافی که رفتیم دکتر گفتند واریس داره وباید عمل کنه 17 ساله است تکلیف ما الان چیست خیلی نگرانم چه کار کنم ؟
مرتضی بهمن زاده [ 1394-11-30 ]
سلام اقای دکتر صالحی .من واریکوسلمو خیلی وقت پیش عمل کردم بعد از چند روز بعد ورزش حرفه ای انجام دادم و میدادم متوالی العان تو متاهلی به مشکل بر خوردم میترسم عمل دوممو پیش دکتری اینجا برم خواستم اگه ممکنه بیام پیش خودتون از عمل دومم ترس خیلی دارم که خدای نکرده بچه دار نشم. خواهشن راهنمایی کنید من کارمند سایپا کاشانم اگرنم تو کاشان دکتر خوبی میشناسید بعد از خودتون بهم معرفی کنید یا ادرس بدیت بیام پیشتون برای عمل دوم یا قرص باروری بهم معرفی کنید ممنون میشم
مسعود [ 1394-11-17 ]
درود بر شما.من 24 سالمه متاهل هیتم و جدیدا اقدام به بچه دار شدن کردم از نوجوانی درد بیضه و تورم در من دیده شد که با مراجعه به پزشک متوجه واریکوسل در خودم شدم.جدیدا ازمایش اسپرم دادم دکترم گفت که حرکت در ازمایشم ضعیفه و ممکنه نا بارور باشم.حالا چند روزی هست که دوباره درد بیضه و کمر دارم اگر جراحی انجام بدم احتمال این رو داره که من عقیم شم؟؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .