بیماری های کلیه انواع مختلفی دارند و هرکدام از این بیماری ها می توانند سیستم ادراری را با مشکل روبرو کنند و باید بسیار جدی گرفته شوند.
علت درد کلیه هیچ ربطی به سردی یا گرمی ندارد. با این وجود گاهی بر اثر سرما در ناحیه پهلوها دچار درد می شویم که نیاز به بررسی دارد.
درد کلیه و کمر درد اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند.تفاوت بین کمردرد و درد کلیه شامل محل و شدت درد و هرگونه علائم همراه با آن است.
رعایت یک رژیم غذایی مناسب از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کند.
افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه ممکن است سال ها دچار این بیماری باشند اما چون علامت خاصی ندارند به صورت آرام کلیه شان از بین رود.
سنگ های ادراری زمانی تشکیل می شوند که مواد معدنی در ادرار جمع شوند، متبلور شوند و سپس به هم بچسبند.
تغذیه و سنگ های کلیوی باهم ارتباط مستقیم دارند، بنابراین یکی از راهکارهای مقابله با سنگ کلیه این است که رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.
عفونت کلیه یکی از شایعترین بیماری های کلیه است که ناشی از عفونت ادراری است و می تواند یک یا هر دو کلیه را درگیر کند
اساساً یک خط نامرئی پر شدن در مثانه شما وجود دارد که وقتی ادرار به آن نقطه می رسد، مغز سیگنالی دریافت می کند و به شما فرمان می دهد که باید ادرار کنید.
گلومرولونفریت یکی از بیماری های کلیوی است. در این بیماری گلومرول ها دچار التهاب می شوند.
سندروم نفروتیک نوعی بیماری کلیوی است که باعث افزایش دفع پروتئین از طریق ادرار میشود و میتواند آسیبهای جدی به کل بدن وارد کند.
سرطان حالب یک نوع نادر از سرطان است که رشد سلولهای غیرطبیعی است و می تواند با هم رشد کرده و توده هایی به نام تومور تشکیل دهد.
پولیپ های مجاری ادرار، توده های شبیه گل کلم هستند که در دیواره های مثانه یا مجاری ادراری رشد می کنند.
مثانه نوروژنیک وضعیتی است که به دلیل کار نکردن صحیح اعصاب در مسیر بین مثانه و مغز ایجاد می شود.
مننگوسل که اغلب با اسپاینابیفیدا همراه است ، نوعی نقص لوله عصبی است که در آن ستون فقرات درگیر می شوند و معمولاً در بدو تولد ظاهر می شود.
گزینه های سنگ شکنی برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه علامت دار شامل سنگ شکنی خارج بدنی با موج شوک، یورتروسکوپی و نفرولیتوتومی از راه پوست است.
شایعترین شکل سرطان کلیه که سرطان سلول کلیوی نامیده می شود، زمانی اتفاق می افتد که تومورهای بدخیم در فیلترهای کوچکی که خون را تمیز می کنند، ایجاد میش
لیتیوتریپسی (سنگ شکن) یک روش غیر تهاجمی است که برای درمان سنگ های خیلی بزرگ کلیه که نمی توانند از مجاری ادراری عبور کنند استفاده می شود.
سنگ کلیه در صورتی به وجود می آید که مقادیر زیادی نمک یا مواد معدنی خاص در ادرار وجود داشته باشد و سایر مواد به اندازه کافی در آن وجود نداشته باشد
سنگ کلیه یکی از بیماری های شایعی است که بیشتر از 20 درصد مردم در سراسر جهان از آن رنج می برند. خوشبختانه روش های متعددی برای درمان این بیماری وجود دار
سنگ های کلیه از کریستاله شدن مواد معدنی در کلیه ساخته میشوند. وجود این سنگها در مجاری ادراری می تواند دردهای ملایم تا نسبتا شدیدی را به همراه داشته با
استاز کلیه به تجمع ادرار در کلیهها گفته میشود که معمولاً به علت انسداد مجاری ادراری ایجاد میشود و میتواند به آسیب کلیهها منجر شود.
انواع سنگ کلیه می توانند از سنگ های کوچک تا سنگ های بزرگ تر متفاوت باشند که حتی ساختارهای توخالی داخلی کلیه را نیز پر کنند.
مقادیر بالای قند خون باعث می شود که کار کلیه ها برای فیلتر کردن سخت تر شود، اتفاقی که با گذشت زمان می تواند به کلیه ها آسیب برساند به طوری که مقادیر ک
اگر به طور ناگهانی کلیه های شما توانایی خود برای حذف مواد زائد را از دست بدهد، نارسایی حاد کلیه اتفاق می افتد.
وجود لخته خون در ادرار می تواند نشانه ای از مشکلات جدی مانند عفونت، آسیب به مجاری ادراری، یا اختلالات خونی باشد و نیاز به بررسی پزشکی دارد.
کالیس کلیه جایی است که تجمع ادرار از آنجا آغاز می شود و هر کلیه دارای ۶ تا ۱۰ کالیس می باشد. کالیس کلیه، محفظه هایی هستند که از طریق آنها ادرار عبور م
عفونت دستگاه ادراری یا UTI زمانی است که باکتری وارد دستگاه ادراری شامل کلیه ها، مثانه یا مجرای ادرار می شود.
مثانه بیش فعال اختلالی است که با عملکرد ذخیره سازی مثانه ارتباط دارد و باعث می شود فرد دچار تکرار ادرار شده و به صورت ناگهانی به دفع ادرار نیاز پیدا ک
آزمایش یورودینامیک هر روشی است که به بررسی عملکرد بخش های دستگاه ادراری تحتانی می پردازد.
سيستوسكوپی به عنوان یکی از شایعترین عمل های اورولوژی، با هدف تشخیص و درمان بیماری های مربوط به مثانه، پروستات و دستگاه ادراری صورت می گیرد.
سنگ حالب جز سنگهای ادراری است که اکثراً منشأ کلیوی دارند و اگر به درستی با آن برخورد نشود ممکن است منجر به از بین رفتن کلیه گردد.
مشکل در عضله اسفنکتر باعث نشت ادرار می شود. اسفنکتر ادراری شما عضله ای است که جریان ادرار (ادرار کردن) از مثانه را کنترل می کند. هنگامی که اسفنکتر ادر
تنگی مجرای ادرار به معنای باریک شدن مجرای پیشاب راه است. پیشاب راه لولهای است که در حین دفع ادرار، ادرار را از مثانه و از راه آلت تناسلی مردانه گذر
قولنج کلیه و یا کولیک کلیوی دردی است که به دلیل سنگ در دستگاه ادراری ایجاد می شود.دستگاه ادراری شامل کلیه ها، حالب ها، مثانه و مجرای ادرار است.
قلب و کلیه با یکدیگر همکاری میکنند تا شما در سلامت زندگی کنید و بر روی یکدیگر اثر دارند بنابر این اگر یکی از آنها آسیب ببیند دیگری هم به مشکل میخورد.
وقتی بافت حمایتی بین مثانه و دیواره واژن تضعیف و دچار کشش شود افتادگی مثانه زمانی رخ می دهد ،که بر اثر زایمان از طریق واژن و یا با یبوست سرفه خشن و ..
ناکچوریا یا تکرر ادرار شبانه، به نیاز مکرر برای ادرار در طول شب گفته میشود که میتواند خواب فرد را مختل کند. در این مقاله به روشهای درمان آن میپردازیم.
ادرار سفید رنگ ممکن است به دلیل وجود عفونت، پروتئین اضافی یا سنگ های کلیوی باشد و نیاز به ارزیابی پزشکی برای تعیین علت دقیق دارد.
شب ادراری مکرر در بزرگسالان می تواند امری جدی باشد که باید به آن توجه کرد. شب ادراری پدیده ای است که تنها مختص به کودکان نیست بلکه گروهی از بزرگسالان
تخلیه نشدن کامل ادرار می تواند نشانه ای از مشکلات مثانه یا مجاری ادراری باشد که منجر به تجمع ادرار و افزایش خطر عفونت های ادراری می شود.
دفع پروتئین در ادرار نشانه ای از مشکلات کلیوی است و علل آن شامل دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای خودایمنی میباشد که در ادامه مقاله به آنها می پردازیم.
به آسیب یا جراحتی که به اندام های تولید مثل یا ادراری وارد می شود، ترومای سیستم ادراری گفته می شود.
شما می توانید تمرینات کگل را که با عنوان آموزش عضلات کف لگن نیز شناخته شده است، تقریبا در هر زمان انجام دهید. بسیاری از عوامل می توانند ماهیچه های کف لگن شما را تضعیف کنند، از جمله بارداری، زایمان، جراحی، پیری، کشش بیش از حد ناشی از یبوست یا سرفه مزمن و اضافه وزن
بیشتر تست های یورودینامیک بر این موضوع تمرکز دارد که مثانه شما چقدر می تواند ادرار را در خود نگه دارد و سپس تخلیه کند. در ادامه مقاله بیشتر به بررسی تست یورودینامیک و آمادگی برای تست نوار مثانه می پردازیم.
لاپاراسکوپی به جراحی گفته می شود که در آن جراح می تواند بدون ایجاد برش های بزرگ بر روی پوست، به نواحی داخلی شکم و لگن دسترسی پیدا کند. این فرایند همچنین به جراحی کم تهاجم نیز شناخته می شود.
اختلالات مادرزادی سیستم ادراری یکی از ناهنجاری های شایع و آزاردهنده در جمعیت نوزادان، کودکان و افراد بزرگسال است. این اختلال به دلایل متفاوتی در دوران جنینی شکل گرفته و منجر به بروز مشکلات ماندگار در طول زندگی افراد خواهد شد.
در طول سیستوسکوپی، متخصص مجاری ادراری (اورولوژیست) از یک سیستوسکوپ برای مشاهده داخل مثانه و مجرای ادرار استفاده می کند. پزشکان از سیستوسکوپی برای تشخیص و درمان مشکلات دستگاه ادراری استفاده می کنند.
عفونت دستگاه ادراری یک عفونت در هر قسمت از سیستم ادراری که شامل کلیه ها، حالب ها، مثانه و مجرای ادرار است. بیشتر عفونت ها دستگاه ادراری تحتانی را درگیر می کنند.زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراری هستند.
سوزش ادرار در آقایان می تواند به دلایل مختلفی از جمله عفونت یا التهاب باشد. در ادامه به بررسی علل و روش های درمانی موثر این عارضه خواهیم پرداخت.
احتباس یا انسداد در هر قسمت از سیستم ادرار ،از کلیه ها گرفته تا مجرای ادرار که ادرار را از بدن خارج می کند ، می تواند باعث ایجاد فشار داخل مجرای ادرار و کاهش جریان ادرار شود .
پارگی یا سوراخ شدن مثانه معمولا به دنبال وارد شدن ضربه به شکم و یا لگن اتفاق می افتد . گاهی ممکن است سوراخ شدن مثانه به صورت خود به خود ، طی عمل جراحی ، سزارین یا آندوسکوپی به وجود بیاید .
به وجود آمدن اسکار و فیبروز در مجرای ادرار می تواند باعث باریک شدن مجرا شود . تنگی مجرای ادرار موجب محدود شدن جریان ادرار از مثانه به سمت بیرون شده و در نتیجه باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری در مجاری ادراری مانند تورم و عفونت و علائم سوزش ادرار می شود .
کلیه نابجا یا کلیه اکتوپیک یک بیماری مادرزادی است که در آن کلیه می تواند پائین تر یا بالاتر از محل طبیعی و حتی در طرف مقابل قرار گیرد . در این مقاله به بررسی دقیق تر کلیه نابجا می پردازیم .
حالب یک لوله است که ادراری که در کلیه تولید شده است را به مثانه می برد. این لوله محل تنفس کلیه ها نیز در نظر گرفته می شود؛ به طوری که اگر تنگ یا مسدود شود سبب خفه شدن و فشار به کلیه ها می شود. در این مقاله به بررسی بیش تر علت تنگی لگنچه به حالب می پردازیم.
گفته می شود بیماری های کلیوی قاتلان خاموش هستند . این بیماری ها موجب از دست رفتن پیش رونده عملکرد کلیوی و نارسایی کلیوی می شوند و در نهایت بیمار برای ادامه زندگی به دیالیز یا پیوند کلیه نیازمند می شود . نارسایی کلیوی مزمن بسیار رایج است و درمانی ندارد ، بنابراین پیشگیری تنها گزینه است
بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی برای خالی کردن مثانه ، که ممکن است با بی اختیاری ادرار نیز همراه باشد . به طور معمولتکرر ادرارو ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند . مثانه بیش فعالیک بیماری نسبتا شایع است که به دلایل مختلفی بروز می کند.
حالب نیز مانند دیگر ارگان های بدن می تواند دچار ناهنجاری های مادرزادی شود . در این مقاله به بررسی چند مورد از این ناهنجاری ها می پردازیم .
هردو تخصص نفرولوژی و اورولوژی بر کلیه تمرکز دارند و تا حدودی این دو رشته با هم همپوشانی دارند. نفرولوژی بیش تر به بیماری و شرایطی که تاثیر مستقیمی بر کلیه ها دارد می پردازد. در حالی که اورولوژی بیش تر بر بیماری و شرایطی که می توانند مجاری ادراری زنان و مردان تحت تاثیر قرار دهند متمرکز است.
انسداد حالب عارضه نسبتا شایعی است ولی چون قابل درمان است ، به ندرت شاهد بروز علائم شدید هستیم . هر گونه انسداد در مسیر حالب ، راه خروجی کلیه ها را مسدود می کند و در حقیقت عملکرد کلیه را مختل می سازد . انسداد می تواند کامل و یا نسبی باشد .
سندرم درد ادراری - تناسلی مزمن که با نام دیگر درد مزمن لگن یا CPP شناخته می شود؛ یک درد مداوم و پایدار است که در ساختار های مربوط به لگن در زنان و یا مردان احساس می شود. در این زمان هیچ عفونت و یا آسیب شناسی مشخص و اثبات شده ای که بتواند مسبب این درد باشد وجود ندارد
سرطان سیستم ادراری آقایان شامل هرگونه رشد غیر طبیعی در سلولهای سازنده سیستم ادراری آقایان بعلاوه بیضه ها پروستات و آلت تناسلی میشود. علائم عمومی سرطان در این اندام ها شامل درد عفونت مجاری ادراری وجود خون در ادرار و احساس توده در این اندام ها است
تومور مثانه یکی از تومورهای شایع در دنیا و خصوصا در فیلد اورولوژی می باشد . این تومور در آقایان بسیار شایع تر می باشد . شاید دلیل شیوع بیشتر در آقایان مصرف بیشتر سیگار باشد
تومور سرطانی کلیه یکی از موذی ترین تومور ها است که در اغلب مواقع علیرغم انتشار به مناطق دیگر بدن ، هیچ علامت و نشانه ای ندارند و بیشتر اوقات به صورت اتفاقی و در بررسی ها و چکاب کلیه با سونوگرافی و یا سی تی اسکن تشخیص داده می شوند
سنگهای سیستم ادراری از جنس مواد داخل ادرار تشکیل شدهاند و محل ایجاد آنها نیز ممکن است هر جایی از مجرای کلیه تا مثانه را شامل شود. اندازه و تعداد سنگهای سیستم ادرار منفاوت است و ممکن است اندازهی آنها کوچک یا بزرگ و در تعداد کم یا زیاد باشند
دستگاه اداری - تناسلی نیز مانند اغلب اندام ها و ارگانهای بدن، میتواند دچار سرطان شود. به طور کلی سرطان به تکثیر مهار نشده سلولهای دگردیسی یافته گفته میشود. تودههای سرطانی هم میتوانند خوش خیم باشند و هم بدخیم
درد ناشي از سنگ سيستم ادراري معمولاً شديدترين دردي است كه فرد در طول زندگي تجربه كرده است و عمدتاً به صورت حاد آغاز ميشود. محل درد ارتباط مستقيمي با محل سنگ ندارد و ممكن است درد در محل تحتاني شكم، كشاله ران و ناحيه اينگوينال و يا بيضهها يا لابياها حس شود
سنگ مجاری ادراری، زمانی ایجاد میشوند که مواد معدنی در کلیه تجمع مییابند و موجب تشکیل تودههای ریزی میشوند که به اصطلاح سنگ کلیه نام دارند، سپس این سنگها در مسیر حرکت از کلیه به سمت مثانه، در مجاری ادراری گیر میکنند
اگر بیماری پس از مراجعه به متخصص اورولوژی از دردهای کولیکی کلیه شکایت کند؛ ذهن پزشک را به سمت بیماری های کلیه و سنگ میبرد و در این شرایط، معمولا تشخیص سنگ کلیه آسان خواهد بود
دیده شدن خون در ادرار ناشى از عوامل متعددی است. وجود خون در ادرار همیشه باید جدی گرفته شود و مورد بررسی فوری قرار گیرد زیرا اولین نشانه های بدخیمی در دستگاه ادراری، وجود خون در ادرار است
بیاختیاری ادراری در زنان یک مشکل شایع است که می تواند به دلایلی مانند زایمان، افزایش سن یا افتادگی مثانه ایجاد شود و تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی داد.
سنگ های سیستم ادراری بر اساس مشخصه هایی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد؛ تقسیم بندی میشوند. تشخیص این این مولفه ها میتواند در انتخاب بهترین روش درمان سنگ های دستگاه ادراری نقش داشته باشد و مراحل درمان را تسریع کند
بیماری های اورولوژیک بخش های خاصی از بدن را تحت الشعاع قرار می دهد. اصطلاح بیماری های اورولوژیک معرف طیف گسترده ای از امراض هستند که در زنان شامل مجرای ادرار و در مردان شامل دستگاه ادرار یا اندام تناسلی می شود
ریفلاکس ادراری عبارتست از برگشت ادرار از مثانه به حالب در حین پرشدن مثانه.درمان جراحی و غیرجراحی برگشت ادرار در اصفهان توسط دکتر پیمان صالحی، متخصص کلیه و مجاری ادراری انجام میپذیرد
سنگهای ادراری، سنگهایی هستند که در دستگاه تولید و دفع ادرار تشکیل میشوند و از ته نشین شدن مواد کریستالی نظیر اگزالات کلسیم، فسفات کلسیم و اسید اوریک به وجود میآيند. اين مواد در حالت عادي در ادرار دفع ميشوند. این سنگها در هر قسمت از سیستم ادراری تشکیل میشوند ولـی شایعترین محل شکل گیری آنها کلیه ها ه
کیست اپیدیدیم همانطور که از نامش پیداست، در اپیدیدیم ایجاد می شود. جهت آشنایی با این بیماری در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
دستگاه ادراری شامل کلیهها، حالب، مثانه و مجرای ادرار است. این سیستم نقش حیاتی در بدن بازی میکند و اختلال در آن میتواند آسیب های جدی در برداشته باشد. جهت آشنایی با دستگاه ادراری، این مطلب را مطالعه نمایید.
هیدروسل به صورت تورم نرم در غشای اطراف بیضه ظاهر می شود و اغلب دردناک نیست و به بیضه ها آسیب نمی رساند. تحت عمل هیدروسلکتومی میتوان مایعات تجمع یافته اطراف بیضه را خارج کرده و اندازه کیسه را به حالت طبیعی بازگرداند و متناسب با قبل از انباشته شدن مایع، جمع و کوچک نمود.
آتروفی بیضه به کوچک شدن یک یا هر دو بیضه گفته میشود. بسیاری از مشکلات زمینهای و بیماریها میتوانند باعث کوچک شدن بیضه شوند. برای آگاهی از علل آتروفی بیضه ، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
واریکوسل در مردان جوان 15 تا 25 سال بیشتر شایع است و منجر به درد، ناباروری، و کاهش کیفیت اسپرم می شود. در این متن به عوارض واریکوسل پرداخته ایم.
توده هایی که در بیضه ایجاد میشوند، ممکن است تجمع مایعات یا رشد بافت غیرطبیعی در بیضه باشند که معمولاً هنگام لمس قابل تشخیص هستند و گاهی نیز با تورم، درد، التهاب یا بافتی سفت همراه میشوند. این مقاله میتواند شما را جهت درمان توده های بیضه راهنمایی کند.
نفروپاتی دیابتی از عوارض شایع دیابت است. در نفروپاتی دیابتی به دلیل اختلال ایجاد شده در تصفیه خون، مقادير غيرطبيعي پروتئين از خون به داخل ادرار نشت ميكند. اگر كليهها طبيعي كار كنند، فقط مقدار اندكي آلبومين در ادرار ديده ميشود. افزايش آلبومين در ادرار اولين علامت آسيبديدگي كليه ناشي از ديابت است.
در عارضه کلیه نعل اسبی به جای دو کلیه، یک کلیه دو بخشی وجود دارد که با رشد کلیههای جنین ، در ناحیه تحتانی لگن، به هم متصل شدهاند. با مطالعه این مقاله، میتوانید اطلاعات نسبتاً جامعی در مورد کلیه نعل اسبی و کلیه عادی دریابید.
درد کلیه یا رنال کولیک، یکی از شدیدترین وناتوان کننده ترین دردهایی است که افراد مبتلا، در طول زندگی خود تجربه میکنند. این درد در پی انسداد حالب (لوله باریکی که ادرار را از کلیهها به مثانه منتقل میکند) ایجاد میشود
التهاب مثانه یا سیستیت، عارضهای است که باعث التهاب در پوشش داخلی مثانه شده و معمولاً با علائمی چون سوزش و تکرر ادرار همراه است.
ادرار خونی یا هماتوری، به وجود خون در ادرار اشاره دارد و می تواند نشانه ای از مشکلات جدی پزشکی مانند عفونت، سنگ کلیه یا بیماری های کلیوی باشد.
هنگامی که زخم ناشی از تورم، آسیب یا عفونت، مجرای ادرار را مسدود کند یا جریان ادرار را در آن کاهش دهد، فرد به اصطلاح دچار تنگی مجرای ادرار میشود و ممکن است با عوارض بیشماری روبرو شود. روشهای درمانی متعددی برای مبتلایان به این عارضه وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت
تنگی مجرای ادرار یکی از بیماریهای کلیه و مجاری ادرار است؛ این بیماری ممکن است افراد را با هر سن و جنسیتی درگیر کند
فتق بیضه وضعیتی است که در آن بافت های داخلی، مانند روده، به کیسه بیضه ها نفوذ می کنند و می تواند باعث درد و عوارض جدی شود.
عفونت کلیه جزو موارد اورژانسی کلیه و مجاری ادراری میباشد که اگر اقدامات درمانی فوری صورت نگیرد، ممکن است آسیب جدی به کلیه وارد شود یا عفونت به خون گسترش یافته و موجب ایجاد عفونتهای وخیم گردد
سندروم مثانه درناک یا اینترستیشیال سیستیتیس، جزو بیماریهای مزمن کلیه و مجاری ادراری میباشد که با علائمی مانند؛ سوزش ادرار، تکرر ادرار، حساسیت یا درد لگن و احساس درد و فشار در مثانه همراه است. شدت این علائم بسته به پیشرفت بیماری، از شخصی به شخص دیگر ممکن است متفاوت باشد
بیاختیاری ادرار به خروج غیر ارادی ادرار از مثانه گفته میشود که با از دست دادن کنترل ادرار در شرایط خاص یا به طور دائم همراه میباشد
کلیه پلی کیستیک بیماری ژنتیکی است که با آسیب رسانی به کلیه و کاهش عملکرد آن میتواند به بیماری حاد کلیه تبدیل شود. در این بیماری که به دلیل اختلال ژنتیکی ایجاد میشود، کیستهای حاوی مایع متعدد غیر سرطانی درون کلیه دیده میشوند
جراحی میکروسکوپیک واریکوسل با استفاده از میکروسکوپ برای بستن دقیق وریدهای گشاد شده بیضه، باعث کاهش عوارض و بهبود نتایج می شود.
در برخی موارد زوجها به دلایل گوناگون از جمله خطر احتمال اختلالات کروموزومی یا ژنتیکی وابسته به جنسیت (وجود بیماری خاصی در همه جنینهای دختر یا همه جنینهای پسر یک زوج)، برقراری تعادل جنسیتی یا انتخاب جنسیت تنها فرزند خانواده، تمایل دارند از مداخلات تعیین جنسیت استفاده نمایند
هیدروسل در کودکان ممکن است همراه با فتق باشد که در این حالت کانالی که بین شکم و بیضهها است، باز میماند و معمولاً صبحها که کودک از خواب بیدار میشود میزان این آب کم است و هر چه به سمت شب میرود، آب اطراف بیضه بیشتر میشود
بیضهها در دوران جنینی داخل شکم هستند و بعد از هفته 28 جنینی، از شکم به پایین انتقال پیدا میکنند اما به دلایلی ممکن است انتقال بیضه صورت نگیرد. در این موارد بیمار به بیضه نزول نکرده مبتلا میباشد
در مردانی که عمل پیوند کلیه انجام داده اند ممکن است باروری و توانایی جنسی تحت تاثیر این عمل قرار گیرد لذا با اقدامات درمانی خاصی ممکن است بتوان موانع را رفع نمود و فرد را به حالت معمول برگرداند
پروستات غدهای است به وزن بیست گرم (به بزرگی یک گردو) در آقایان با سن 20 سال است که اختصاصاً در آقایان وجود دارد . این غده تولید حدود نیم سی سی از حجم کلی مایع منی را به عهده دارد
واریکوسل بیماری مربوط به عروق و به طور خاص عروق بیضه میباشد که همان واریس بیضه است و معادل واریته شدن یا اتساع سیاهرگها است که خون را از بیضهها به سمت سیاهرگ کلیه و از آنجا به سمت سیاهرگ قلب میبرند
سرطان آلت تناسلی مردان در سلولهای پوستی آلت شروع شده و به مرور به داخل آلت گسترش مییابد. شیوع این سرطان نادر است ولی در صورت تشخیص زود هنگام، قابل درمان است. ضمناً باید یادآور شویم، سرطان بیضه با سرطان آلت تناسلی متفاوت میباشد.
پروستات غدهای است که جزء دستگاه تناسلی مردانه محسوب میشود و ترشحات برونریز دارد که وارد مجاری تناسلی- ادراری میشوند. ترشحات پروستات اندکی قلیایی و شیری رنگ است که معمولا 25 تا 30 درصد حجم منی را به همراه سلولهای اسپرم و مایع کیسههای منی تشکیل میدهد
هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) یا همان بزرگی پروستات، یک بیماری شایع است که با بالا رفتن سن آقایان احتمال ابتلا به آن افزایش مییابد. بزرگی پروستات میتواند علائم ادراری آزار دهندهای داشته باشد
در این مقاله قصد داریم به بررسی علل مختلف سوزش ادرار بپردازیم و عوامل اصلی که می توانند موجب این مشکل شوند را تحلیل کنیم.
عفونت ادراری به عنوان یکی از بیماریهای شایع بخصوص در زنان و دختران محسوب میشود، که در صورت عدم درمان میتواند فرد را با مشکلات زیادی روبرو کند.
سنگ مثانه همانطور که از نامش پیداست به شکل گیری سنگهای حاوی مواد معدنی موجود در ادرار گفته میشود که در صورت عدم دفع کامل ادرار در مثانه به وجود میآیند. سیستولیت یا همان سنگ مثانه زمانی ایجاد میشود که دفع ادرار به طور کامل صورت نگیرد
سیستم ادراری متشکل از دو کلیه، دو حالب، مثانه و مجرای ادرار میباشد. کلیه ها و حالبها را سیستم ادراری فوقانی و مثانه و مجرای ادرار را سیستم ادراری تحتانی مینامند
یکی از عفونتها و بیماریهای رایج در شیرخواران و کودکان مربوط به دستگاه ادراری است. این بیماری در دختران بیش از پسران دیده میشود
سنگ کلیه به ذرات کوچک و سختی گفته میشود که در یک یا هر دو کلیه تشکیل شده و گاهی به داخل حالب انتقال پیدا میکند
درجهبندی سرطان پروستات با سیستم گلیسون انجام می شود که میزان تهاجم و تمایز سلولی را نشان می دهد. در ادامه مقاله به این موضوع می پردازیم.
جراحی میکروسکوپیک واریکوسل یک روش دقیق و کم تهاجمی است که با استفاده از میکروسکوپ برای بستن وریدهای آسیب دیده در بیضه ها انجام می شود.
این بیماری در برخی از نوزادان پسر، در اثر باقی ماندن ارتباط بین حفره داخل شکمی با کیسه بیضه ایجاد میشود.
سرطان بیضه رشد سرطانی سلولهای بیضه است که به صورت یک توده سفت و اغلب بدون درد در بیضه خود را نشان میدهد. معمولا یک طرف بیضه را درگیر میکند اما گاهی ممکن است دوطرفه باشد.
در دوران جنینی، بیضهها درون شکم قرار دارند و بعد از هفته 28 جنینی به داخل کیسه بیضهها نزول مییابند
مشکلات کلیه و مجاری ادراری که میتواند باعث معافیت مشمولان نظام وظیفه شود
واریکوسل دوطرفه وضعیتی است که در آن وریدهای هر دو بیضه به طور غیرعادی گشاد می شوند و ممکن است منجر به مشکلات باروری شود.
سرطان بیضه رشد سرطانی سلولهای بیضه میباشد که به صورت یک توده سفت، اغلب بدون درد در بیضه خود را نشان میدهد. اغلب یک طرفه است اما گاهی ممکن است دوطرفه نیز باشد.
واریس بیضه یا واریکوسل، گشادشدگی وریدهای بیضه است که ممکن است بر باروری تأثیر بگذارد؛ در ادامه مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.
بزرگی خوش خیم پروستات(BPH) از حدود سن 45 تا 50 سالگی در مردان شروع میشود اما این سوال همیشه مطرح است که در چه مواردی این مشکل ازار دهنده در مردان نیاز به جراحی دارد
هنگام ويزيت بيمار در مطب، درمانگاه و يا اورژانس بارها با بيماراني مواجه ميشويم كه با شكايت درد كليه يا كليهها مراجعه مینمایند و در برخي موارد نيز تشخيص را دقيق تر بيان نموده و ميگويند كه سنگ كليه داريم