درمان سندرم کلاین فلتر
سندرم کلاین فلتر یکی از شایعترین اختلال کروموزومی و ژنتیکی در مردان است، که منجر به صفر شدن اسپرمها میگردد. بروز آن 1 در هر 500 مرد میباشد و الگوی اصلی کروموزومی در این سندرم به صورت 47XXY میباشد (یک کروموزوم اضافی X وجود دارد). علت آن نامشخص است و معمولا سابقه فامیلی در بستگان دیده نمیشود.
بیشتر بدانید: آزوسپرمی چیست؟
برخی علائم و نشانههای شایع سندرم کلاین فلتر عبارتند از:
- در دوران کودکی ممکن است اختلال هوش و دیرتر شروع به صحبت کردن وجود داشته باشد.
- صفر بودن اسپرمها (آزوسپرمی) ، بزرگی پستان ها (ژنیکوماستی)، بیضههای سفت و کوچک (کوچکتر از 2 سانتی متر)، علایم تاخیر بلوغ و تکامل جنسی، بلندی قد و اندامها، ضریب هوشی کمترو کاهش میل و ناتوانایی جنسی از جمله علائمی است که پس از سن بلوغ در این بیماران دیده میشود.
- این افراد در آینده مستعد برخی بیماریها و اختلالات هستند، اما احتمال بروز آنها زیاد نیست که در ادامه به آنها شاره خواهیم کرد.
- اضافه وزن و چاقی، دیابت (بیماری قند بالا)، بیماریهای تیروئید، پوکی استخوان در سنین پایین تر، پوسیدگی دندانها و افزایش خطر برخی تومورها (مانند پستان).
- این افراد معمولا نابارور هستند و تعداد اسپرمها اغلب صفر است. اگر در دوره جوانی تشخیص داده شود، برای ظاهر شدن صفات ثانویه جنسی مانند رویش موهای بدن، باید با نظر پزشک هورمون مردانه تجویز گردد. اما اگر با ناباروری مراجعه کرده باشند و اسپرم در آزمایش مایع منی داشته باشند، میتوان از آن برای لقاح خارج رحمی استفاده نمود.
- اما اگر تعداد اسپرمها صفر باشد، باید از روش نمونه برداری میکروسکوپیک بیضه (میکروتسه) کمک گرفت. در صورت یافتن اسپرم میتوان آن را منجمد نمود و برای لقاح خارج رحمی یا ICSI به کار برد. هرچقدر فرد جوان تر باشد و بیضه سایز بزرگتری داشته باشد احتمال یافتن اسپرم بیشتر است. در صورت مشاهده نشدن اسپرم در نمونه برداری بیضهها، در حال حاضر گزینه بعدی درمانی در این بیماران، اهدا جنین است.
همشهریان عزیز، برای بهرهمندی ازدرمان بیماریهای کلیه و مجاری ادراری که هم در زنان و هم مردان مشاهده میشود به متخصص اورورلوژِی در اصفهان مراجعه نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بررسی آلودگی باکتریایی در اسپرم و احتمال ناباروری مردان
تاریخ انتشار : 1402-03-17تاریخ بروز رسانی : 1402-03-27 -
ناباروری چیست؟
تاریخ انتشار : 1389-09-18تاریخ بروز رسانی : 1402-07-05 -
باروری آزمایشگاهی (IVF) در افراد مبتلا به واریکوسل
تاریخ انتشار : 1402-04-17تاریخ بروز رسانی : 1403-05-22 -
آیا میتوان در طول درمان ناباروری نزدیکی کرد؟
تاریخ انتشار : 1402-04-27تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23 -
اپلیکیشن ناباروری
تاریخ انتشار : 1394-03-15تاریخ بروز رسانی : 1400-03-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :مجتبی جباری [ 1400-03-02 ]
سلام من بیماری سندروم کلاژن فیلتر دارم و الان تحت نظر پزشک خود تستسترون مصرف میکنم آیا این بیماری درمان دارد و باید چه کار انجام دهم
محمدعلی صیدی [ 1399-09-12 ]
سلام من بیماری اختلال در تعداد کروموزوم دارم بجای 46کروموزو47تا دارم ایا راه درمانی وجود دارد خیلی ممنون ک پاسخ بدید
مهدی نظامی [ 1396-01-16 ]
سلام اقای دکتردرازمایش های غربالگری وتست امینوسنتزخانم بنده مشخص شده که جنین به این اختلال دچار می باشد ایاراه درمانی وجودداردیامیزان وخامت بیماری ازحالا مشخص می شود یا اجازه سقط می دهند؟
غلام واشقانی [ 1395-11-05 ]
سلام اقادکتر بنده جزاین بیماری هستم هم عمل شکم انجام دادم وعمل سینه ولی همه دوباره بعداز14سال برگشته وهمسر بچه ازطریق خارج رحمی اوردم اگرخواستین برایحاضرم برای تحقیقات همکاری کنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .