برخی از روشهای جراحی پروستات
پروستات غدهای است که جزء دستگاه تناسلی مردانه محسوب میشود و ترشحات برونریز دارد که وارد مجاری تناسلی- ادراری میشوند. ترشحات پروستات اندکی قلیایی و شیری رنگ است که معمولا 25 تا 30 درصد حجم منی را تشکلیل میدهد. پروستات همچنین دارای عضلات صافی است که به بیرون راندن منی هنگام انزال کمک میکنند.
در یک فرد بالغ پروستات اندکی بزرگتر از یک گردو است. پروستات پایین مثانه قرار دارد و پیشابراه را در زیر مثانه احاطه میکند و میتوان در حین معاینه مقعدی آن را لمس کرد. ترشحات مجاری انزالی درون پیشابراه پروستاتیک تخلیه می شوند. پروستات بوسیله عضلات کف لگن پوشیده شده است، که آنها نیز در حین فرآیند انزال منقبض میشوند.
همچنین بخوانید : بزرگی خوش خیم پروستات
روند بزرگ شدن پروستات
این غده از سنین حدود 40 الی 45 سال شروع به بزرگ شدن خواهد کرد. در بعضی افراد ممکن است این افزایش وزن بسیار ناچیز و میکروسکوپیک باشد و در برخی دیگر تا 100 یا 200 گرم، حتی بیشتر هم افزایش وزن داشته باشد. به این فرایند بزرگی خوش خیم پروستات گفته می شود. روند رو به رشد پروستات الزاماً بیماری نیست و حتماً نیاز به مداخله درمانی ندارد. بزرگ شدن پروستات در افراد مختلف سیر متفاوتی دارد. بزرگ شدن پروستات بسته به علائم ایجاد شده همراه، نیاز به درمان و پیگیری خواهد داشت. که بارزترین این علائم اختلال در دفع ادرار است. بزرگ شدن پروستات به دلیل قرار گیری این غده دقیقاً در زیر مثانه و عبور مجرا از وسط این غده میتواند باعث فشار به مجرای ادراری شود و با این زمینه، مشکلاتی در دفع ادرار ایجاد کند که این مشکلات میتواند احساس نیاز به زور زدن هنگام ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، تکرر ادرار، خروج قطرهای ادرار بخصوص در انتهای دفع، سوزش ادرار، شروع با تاخیر ادرار و ... باشد که این مشکلات میتوانند زمینه ساز عوارضی مانند عفونت ادراری ، افزایش باقی مانده ادرار، تشکیل سنگ در مثانه ، وجود خون در ادرار و ... شود.
سرطان پروستات
رشد بی رویه و کنترل نشده بافت غددی پروستات که حاوی سلول های بدخیم باشد را سرطان پروستات گویند.
علائم سرطان پروستات
این بیماری ممکن است در آغاز بدون علامت باشد و در مراحل پیشرفته تر میتواند مشکلاتی را در ادرار کردن به وجود آورد، خون در ادرار یا درد یا سوزش ادراری و در موارد پیشرفته درد ناحیه لگن و کمر هم ممکن است از علائم این بیماری باشد.
انجام آزمایش پروستات
توصیه میشود آقایان از سنین 50 سال به بالا، آزمایش PSA انجام دهند. همچنین معاینات دورهای برای لمس پروستات از طریق رکتوم انجام شود. اگر آزمایش PSA بالای 4 باشد یا در معاینات برجستگی یا ندولی توسط متخصص اورولوژی احساس شود نیاز به نمونه برداری یا بیوپسی پروستات هست.
عواملی که تا اندازه ای سبب پیشگیری از بزرگی خوش خیم پروستات یا سرطان پروستات می شوند:
- سلنیوم، گوجه، چای سبز، ویتامین E ، ویتامین D و داشتن فعالیت جنسی سالم.
- پرهیز از ایجاد عفونت ادراری، جلوگیری از چاقی، پرهیز از مصرف زیاد گوشت و مصرف نکردن دخانیات
همشهریان عزیز! برای بهره مندی از درمان آزوسپرمی به عنوان اصلی ترین دلیل ناباروری در مردان ، به متخصص اورورلوژِی در اصفهان مراجعه نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :محند رضا ایروانی [ 1403-06-13 ]
آقای دکتر سوزش ادرار وفشار کم ادرار دارم کی می توانم مطبتان خدمت برسم؟
مجتبی شنگی [ 1402-01-22 ]
سلام آقای دکتر از ناحیه پروستات گاهی کمی درد و سوزش دارم برای ملاقات حضوری کی میتونم بیام مطب شما
فریبرزداودی [ 1400-10-30 ]
آزمایش پرستاد
محمود سلطانی [ 1400-10-23 ]
درود بر شما آیا در اصفهان هم با روش آندوسکپی پروستانت را عمل میکنند؟ اگر آری کجا و کدام جراح؟
محمود دریادل [ 1400-01-03 ]
راجع به روشهای مختلف جراحی پروستات صحبت نکردید آیا روش جراحی باز بهتر است؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .