منو اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم - تلفن : 35548081 - 031
جراحی میکروسکوپیک واریکوسلدکتر قهرمان نژادجراحی میکروسکوپیک ناباروری

آناتومی دستگاه ادراری

دستگاه ادراری شامل کلیه‌ها، حالب، مثانه و مجرای ادرار است. این سیستم نقش حیاتی در بدن بازی می‌کند و اختلال در آن می‌تواند آسیب های جدی در برداشته باشد. به ویژه کلیه‌ها که هر نوع آسیبی به این دو عضو کوچک لوبیای شکل، ممکن است به قیمت جان فرد آن تمام شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

برای درمان مشکلات و بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری در اصفهان، می‌توانید به کلینیک دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی مراجعه نموده و از خدمات درمانی این مرکز بهره مند گردید. برای مشاوره و دریافت نوبت با شماره‌های درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اینترنتی اینجا کلیک کنید.

عملکرد دستگاه ادراری

بدن انسان مواد مغذی را از غذا گرفته و آنها را به انرژی تبدیل می کند. بعد از اینکه بدن اجزای غذایی مورد نیاز را مصرف نمود، مواد زائد در روده و خون باقی می مانند.عملکرد سیستم ادراری، فیلتر کردن خون و تولید ادرار به عنوان یک ماده ضایعاتی است. اندام های دستگاه ادراری شامل کلیه ها، حالب، مثانه و مجرای ادرار می‌شود.

کلیه و دستگاهادراری به بدن کمک می کند تا مواد زائد مایع، به نام اوره را از بدن دفع شود و مواد شیمیایی مانند پتاسیم و سدیم و آب را در تعادل نگه می‌دارد. اوره هنگامی تولید می شود که غذاهای حاوی پروتئین مانند گوشت، مرغ و برخی از سبزیجات در بدن تجزیه شوند. اوره در جریان خون به کلیه ها منتقل می شود و در آنجا همراه با آب و سایر مواد زائد به شکل ادرار دفع می‌گردد. از دیگر عملکردهای مهم کلیه ها ، تنظیم فشار خون و تولید اریتروپویتین است که تولید گلبول های قرمز خون را در مغز استخوان کنترل می کند. کلیه ها همچنین تعادل اسید و باز را نیز تنظیم می کنند و مایعات را حفظ می‌نمایند. در ادامه هم وظایف کلیه به شکل تیتروار ارائه گردیده است.

وظایف کلیه

کلیه ها از طریق نفرون، اوره را از خون خارج می کنند. هر نفرون از مویرگهای کوچک خون به نام گلومرول و یک لوله کوچک به نام توبول کلیه تشکیل شده است. اوره همراه با آب و سایر مواد زائد، با عبور از نفرون و پایین توبول های کلیه، ادرار را تشکیل می دهد.

آناتومی دستگاه ادراری ، دکتر پیمان صالحی

دو حالب

این لوله های باریک ادرار را از کلیه ها به مثانه منتقل می کنند. عضلات دیواره حالب به طور مداوم سفت شده و شل می شوند و ادرار را به سمت پایین هدایت می کنند. اگر ادرار به سمت کلیه بازگردد ، یا دفع نشود و بی حرکت بماند، ممکن است عفونت کلیه ایجاد شود. تقریباً در هر 10 تا 15 ثانیه ، مقدار کمی ادرار از حالب به مثانه تخلیه می شود.

دو عضله اسفنکتر

این عضلات با بسته شدن محکم مانند یک نوار لاستیکی در اطراف دهانه مثانه، مانع از نشت ادرار و برگشت آن به کلیه‌ها می شوند.

اعصاب مثانه

اعصاب به فرد هشدار می دهد که زمان ادرار کردن، یا تخلیه مثانه است.

مجرای ادرار

این لوله اجازه عبور ادرار و خروج آن از بدن را می دهد. مغز به عضلات مثانه فشار می آورد که باعث فشار ادرار از مثانه می شود. در همان زمان، مغز به عضلات اسفنکتر فرمان شل شدن می‌دهد تا ادرار از مثانه از طریق مجرای ادرار خارج شود. وقتی همه سیگنال ها به ترتیب به شکل صحیح اتفاق می افتند، ادرار طبیعی و بدون مشکل دفع می‌گردد.

اینستاگرام دکتر صالحی

معنای رنگ ادرار

واریکوسل یکی از مشکلات شایع در آقایان است که در صورت عدم درمان ممکن است عوارض غیر قابل جبرانی برای فرد در پی داشته باشد. همشهریان گرامی! با مراجعه به متخصص ناباروری مردان از مزایای درمان واریکوسل در اصفهان بهره‌مند شوید.


آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :نسرین مومنی [ 1403-06-24 ]
سلام پسرم شب ادراری داره وبیشتروقتادرطی روزیکم جلوی شلوارش خیس هست وبی اختیاری مدفوع داشت که بهتر شده الان نمیدونم بابدبیارم پیش شما یابک دکتربرام معرفی کنید

مری کیایی [ 1402-03-22 ]
کسانی که مشکل معز واعصاب چون ام اس ،ویابخصوص بهجت دارند دچار تنگی و مشکلات عروق هستند و مدام دچار نشست جرم در لوله ها و عروق میشوند چه باید بکنند . چگونه پاک سازی جرم بکنند صمن اینکه سبگنال های درست از معز به عوامل و ارگانهای دفع کلیه و مثانه هم نمیرسد .لطفا برای اطلاع بیماران معز و اعصاب هم مقاله ای بدهید ممنون میشویم .

سید محمد بشیر [ 1401-04-29 ]
در قسمت راست پایین شکم نزدیک ظهار ور آمدگی مختصر بدون درد دیده میشود علتش چیست

رامین حاجی زاده [ 1400-12-18 ]
مطالب عالی بود،استفاده کردم

علیرضا [ 1400-03-17 ]
سلام. 38 سال سن دارم و مشکل فشار کم ادرار دارم، سونوگرافی کلیه و مثانه و پروستات انجام دادم و همه چیز بنا به گفته دکتر سونوگراف خوب و عالی و فقط گقتند سایز پروستاتم 33 سی سی است که به نسبت سن من بزرگ است. آیا همینطور است؟ و این سایز پروستات بنده میتواند مسبب کندی و دیر ادرار آمدن من باشد؟ چه راهی برایم مدنظر شماست؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

دکتر پیمان صالحی
بورد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان و اختلالات جنسی

انجام جراحی های میکروسکوپیک ناباروری ، جــراحی میـکروسـکوپیک واریـکوسل ، جراحی میکروسکوپیک بازگرداندن وازکتومی ، عمل جــراحی نمونـه بـرداری بیــضه بـا روش میـکروسکوپیــک ( میکروتـسه )

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین