کاهش تمایلات جنسی در خانم ها
کاهش تمایلات جنسی در خانمها یکی از مسائل مهم در سلامت جنسی است که میتواند تأثیرات عمیقی بر روابط زناشویی و کیفیت زندگی فردی داشته باشد. این مشکل که به عنوان "کاهش میل جنسی" یا "سردمزاجی" نیز شناخته میشود، ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، استرس، مشکلات جسمی یا روانی و حتی عوامل ارتباطی بروز کند. کاهش تمایلات جنسی میتواند در هر مرحلهای از زندگی زنان رخ دهد و از عوامل متعددی تأثیر بپذیرد. در این مقاله به بررسی علل کاهش میل جنسی در خانمها و راهکارهای درمانی موجود برای کمک به بازیابی سلامت و رضایت جنسی میپردازیم.
علائم کاهش تمایلات جنسی در خانمها
اگر فردی کمتر از شریک جنسی خود به ایجاد رابطه جنسی تمایل داشتهباشد این موضوع به معنای وجود یک مشکل یا غیرطبیعی بودن رفتار فرد نیست، اگرچه این تفاوت خواستهها و نیازها میتواند مشکلاتی را ایجاد کند. به طور مشابه میتوان گفت ممکن است که تمایلات یک فردی نسبت به مدت زمانهای پیشین کاهش یافتهباشد اما روابط عاطفی مستحکمتری را نسبت به قبل تجربه کند. بنابراین هیچ تعداد مشخصی برای بیان سلامت جنسی یک فرد وجود ندارد و این تمایلات فرد به فرد متفاوت است. در عین حال عواملی نیز وجود دارند که میتوانند به کاهش تمایل جنسی در خانمها منجر شوند که علائم آنها میتواند به شکلهای زیر بروز کند:
- بیعلاقگی نسبت به هرگونه رابطه ی جنسی مانند خود ارضائی
- نداشتن یا کاهش شدید تفکرات و خیالپردازیهای جنسی
- ایجاد نگرانی در فرد به دلیل نداشتن رفتارهای جنسی یا رویاپردازی جنسی
دلایل کاهش تمایلات جنسی در خانمها
تمایل به رفتارهای جنسی به برهمکنشهای بسیار پیچیدهای بین عوامل مختلفی وابسته است مانند سلامت فیزیکی یا روانی، تجربیات، باورها و اعتقادات، سبک زندگی و سطح روابط با دیگران. در ادامه اصلیترین دلایل کاهش تمایلات جنسی در خانمها بیان میشود:
1. دلایل فیزیکی
- مشکلات جنسی: اگر فرد در هنگام رفتارهای جنسی احساس درد کند یا به ارگاسم نرسد میتواند در نهایت به کاهش تمایلات جنسی منجر شود.
- بیماریها و مشکلات پزشکی: بیماریهای غیرجنسی زیادی وجود دارند که میتوانند تمایلات جنسی را تحت تاثیر قرار دهند مانند آرتروز، سرطان، دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، بیماریهای عروق کرونر و بیماریهای عصبی.
- داروها: برخی داروهای خاص از جمله داروهای ضد افسردگی میتوانند منجر به کاهش تمایلات جنسی در خانمها شوند.
- عادتها و سبک زندگی: استفادهی بیش از حد از مواد الکلی نمونهای از رفتارهای نادرستی است که میتواند تمایلات جنسی را کاهش دهد. اعتیاد به مواد مخدر، سیگار و مواد روانگردان نیز چنین تاثیری دارد.
- جراحی: هر گونه جراحی که مربوط به پستانها یا ارگانهای تناسلی باشد می تواند تمایلات جنسی را تحت تاثیر قرار دهد.
- خستگی: خستگی ناشی از نگهداری از کودکان یا والدین خود میتواند منجر به کاهش تمایلات جنسی شود. همین تأثیر هنگام بروز خستگی ناشی از بیماری یا جراحی میتواند مشاهده شود.
2. تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی می توانند در مراحل زیر رخ دهند:
- ورود به دوران یائسگی: هنگام ورود به دوران یائسگی میزان هورمون جنسی استروژن کاهش مییابد که این کاهش میتواند منجر به کاهش تمایلات جنسی و خشکی بافتهای تناسلی زنانه شود. در نهایت، این خشکی به آمیزشهای دردناک منجر میشود. اگرچه بسیاری از خانمها در دوران یائسگی خود، آمیزش رضایتبخشی را تجربه میکنند اما برخی افراد دچار مشکل کاهش تمایلات جنسی میشوند.
- دوران بارداری و شیردهی به نوزاد: تغییرات هورمونی در دوران بارداری، دوران پس از بارداری و در مدت زمانی که مادر از پستانهای خود به کودک شیر میدهد میتوانند موجب کاهش تمایلات جنسی در خانمها شوند. خستگی، تغیر تصویر بدنی، فشار و استرس دوران بارداری و مراقبت از کودک از سایر عواملی هستند که به این کاهش منجر میشوند.
3. دلایل فیزیولوژیک
شرایط ذهنی فرد نیز می تواند تمایلات جنسی او را تحت تاثیر قرار دهد. از جملهی عوامل شامل موارد زیر است:
- مشکلاتی در سلامت روانی مانند اضطراب یا افسردگی
- فشار عصبی مانند فشار ناشی از مشکلات مالی یا کاری
- تصویر بدنی ضعیف: تصویر بدنی به معنی درک و احساسی است که فرد از زیبایی و کشش جنسی بدن خویش دارد.
- اعتماد به نفس پایین
- تجربه آزارهای فیزیکی یا جنسی
- تجربیات گذشتهی منفی در مورد رفتارهای جنسی
4. مشکلات مربوط به روابط انسانی
برای بسیاری از خانمها، وجود یک رابطهی نزدیک احساسی برای ایجاد تمایلات جنسی ضروری است. بنابراین نبود رابطهی نزدیک احساسی با شریک جنسی خود می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. از جملهی مشکلات در روابط میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نبود روابط احساسی با شریک خود
- درگیریها و کشمکشهای حلشده
- درک نادرست از نیازها و ترجیحات جنسی افراد در روابط
- مشکلات مربوط به اعتماد به طرف مقابل
درمان کاهش میل جنسی خانمها
1. آموزش جنسی
اولین راهکار، استفاده از نظرات یک سکستراپ است. سکس تراپی میتواند راهنماییهایی در مورد پاسخهای جنسی یا تکنیکها به شما ارائه کند.
2. دارودرمانی
سکستراپ ممکن است داروهایی که مصرف میکنید را بررسی کند تا مشخص شود که مشکلات جنسی به دلیل عوارض داروها است یا خیر. داروهایی مانند فلوکسیتین و پاروکسیتین میتوانند به کاهش میل جنسی منجر شوند. داروهای جایگزین میتوانند به بازیابی تمایلات جنسی منجر شوند.
3. هورموندرمانی
خشکی یا ایجاد چروکیدگی در ناحیهی تناسلی خانمها از علائم اصلی سندورم یائسگی ادراری-تناسلی (genitourinary syndrome of menopause) است که به ناخوشایندبودن تجربیات جنسی منجر میشود. برخی هورمونها میتوانند این تجربیات را کاهش داده و از بین ببرند. از جمله داروهایی که در روند هورموندرمانی ممکن است تجویز شوند شامل استروژن، تستوسترون، پراسترون و اوسپمیفن (اوسفنا) است.
4. سبک زندگی و درمانهای خانگی
ورزش، کاهش استرس، افزایش رابطهی عاطفی و روزمره با شریک جنسی، برنامهریزی برای رفتارهای جنسی و نوشتن آن، ایجاد تنوع در شکل، زمان و مکان آمیزش، افزایش روابط احساسی قبل و هنگام رابطهی جنسی، دوری از سیگار، دوری از داروهای روانگردان و کاهش مصرف الکل به حداقل از جملهی راهکارهایی هستند که میتوانند به افزایش تمایلات جنسی منجر شوند.
در نهایت باید توجه داشت که کاهش تمایلات جنسی میتواند به ایجاد حس بد در خود فرد و همچنین شریک جنسی او منجر شود. همچنین ممکن است در شریک جنسی فرد احساس طردشدگی ایجاد کند اما باید توجه داشت که فراز و نشیب و تغییرات تمایلات جنسی فرایندی طبیعی است که در هر دو فرد مذکر و مونث رخ میدهد. بهتر است در کنار استفاده از نظرات سکستراپیست، به جای تمرکز و حساسیت بیش از حد به مسئلهی رفتار جنسی، رفتارهای عاطفی و روابط افراد در این مدت تقویت شود. بهتر است افراد پیادهروی کنند، مدت خواب خود را افزایش دهند، قبل از ترک منزل شریک خود را ببوسند و زمانی را برای تفریحات سادهای چون رستوران اختصاص دهند.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مازوخیسم جنسی چیست و چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-01-30تاریخ بروز رسانی : 1402-07-17 -
انواع فوبیا و ترس از سکس و رابطه جنسی
تاریخ انتشار : 1400-09-04تاریخ بروز رسانی : 1402-07-15 -
اختلال وسواس و تاثیر آن بر رابطه زناشویی و جنسی
تاریخ انتشار : 1400-08-09تاریخ بروز رسانی : 1400-08-09 -
انحرافات جنسی چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-02-09تاریخ بروز رسانی : 1402-07-18 -
انحراف جنسی ترانسوستیک یا مبدل پوشی چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-02-19تاریخ بروز رسانی : 1402-07-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :سیروس [ 1403-02-08 ]
سلام من مرد هستم ۴۲سالمه خانمم ۴۰سال سن داره از لحاظ جنسی واخلاهم داره از من دوری میکنه نمیدونم چکار کنم
رضا [ 1403-01-21 ]
خانم بنده هم از سن ۴۴سالگی که الان ۴۶.۵ سالش هست اصلا موافق رابطه جنسی نیست البته به زبان نمیاره ولی من هر چی تمایل نشان میدم بالاخره با یک بهونه ای کاری میونه منو سرد میکنه خیلی هم با هم خوب هستیم یه جاخوندم به خاطر داروی فلوکستین این اتفاق میفته یا یائسگی زود رس شاید به خاطر همین مصرف دارو باشه
هستی [ 1402-07-01 ]
من 42 سالمه و خانم هستم اصلا هیچ حسی به برقراری رابطه جنسی با همسرم ندارم و خیلی دوست دارم مشکلم حل بشه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .