منو اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم - تلفن : 35548081 - 031
جراحی میکروسکوپیک واریکوسلواریکوسلجراحی میکروسکوپیک ناباروری
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / کلیه و مجاری ادراری / سرطان مثانه چه بیماری است؟

سرطان مثانه چه بیماری است؟

مثانه عضوی تو خالی در لگن تحتانی است و دارای دیواره های عضلانی قابل انعطاف می باشد که می تواند برای نگه داشتن ادرار کشیده شده و با فشار دادن آن را از بدن خارج کند . ادرار ماده زائدی است که توسط 2 کلیه ساخته می شود و سپس از طریق 2 لوله به نام حالب به مثانه منتقل می شود . هنگام دفع ادرار ، عضلات مثانه منقبض می شوند و ادرار از طریق لوله ای به نام مجرای ادرار از مثانه خارج می شود . یکی از بیماری های مرتبط با مثانه سرطان مثانه است .

آنچه در این مطلب میخوانید

طبق آمار سالانه تقریباً 45000 مرد و 17000 زن به بیماری سرطان مثانه مبتلا می شوند . سلول های سرطانی مثانه هر چه بیشتر رشد می کنند ، می توانند تومور ایجاد کرده و با گذشت زمان به سایر قسمت های بدن متاستاز کنند . در این مقاله به بررسی بیماری سرطان مثانه می پردازیم .

دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی در اصفهان برای ارائه خدمات تشخیصی - درمانی بیماری های کلیه و مجاری ادراری پذیرای شما مراجعین محترم می‌باشند. لطفا جهت دریافت نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.

عوامل بروز سرطان مثانه چیست ؟

تومور مثانه یکی از تومورهای شایع در دنیا و خصوصا در فیلد اورولوژی می باشد . این تومور در آقایان بسیار شایع تر می باشد . شاید دلیل شیوع بیشتر در آقایان مصرف بیشتر سیگار باشد . رابطه مستقیمی بین تعداد و سال های مصرف سیگار با وقوع تومور مثانه وجود دارد . بعد از قطع مصرف سیگار هم تا 15 سال خطر ایجاد تومور مثانه وجود دارد .
از دیگر عوامل خطر ایجاد تومور مثانه مواد شیمیایی ، صنایع چاپ و لاستیک سازی می باشد . تماس طولانی و مداوم با این مواد شیمیایی می تواند باعث ایجاد تومور مثانه شود . از دیگر عوامل ایجاد این سرطان می توان به سوند ادراری طولانی مدت ، سنگ مثانه و عفونت های میکروبی و انگلی مثانه اشاره کرد .

سرطان مثانه چه بیماری است؟

علائم سرطان مثانه چیست ؟

وجود خون در ادرار مهم ترین و شایع ترین علامت سرطان مثانه است . گاهی ممکن است وجود خون در ادرار با چشم دیده شود و در مواردی هم ممکن است وجود خون در ادرار در آنالیز ادرار و زیر میکروسکوپ مشخص شود . باید توجه داشته باشید وجود خون در ادرار حتی به میزان کم نیازمند توجه بیمار و پزشک است . البته وجود خون در ادرار لزوما به معنی وجود تومور در مثانه نیست ، یعنی ممکن است خون زیادی در ادرار دیده شود ولی توموری در مثانه نباشد .

گاهی تومور بزرگ شده و پیشرفت کرده و سوراخ های حالب را می بندد در نتیجه اگر بیمار دیر مراجعه کند ، تومور با انسداد کلیه و نیاز به دیالیز خود را نشان می دهد . در مواردی که تومور متاستاز داده باشد ممکن است بیمار با علائم متاستاز مراجعه کند . شایان ذکر است اگر بیمار دچار تنگی مجرای ادرار شده باشد ، روش تشخیص و درمان نسبت به تومور مثانه متفاوت است .

انواع سرطان مثانه

سه نوع سرطان مثانه وجود دارد که عبارتند از :

  1. سرطان مثانه سلول انتقالی : سرطان سلول انتقالی رایج ترین نوع سرطان مثانه است . این سرطان در سلول های انتقالی در لایه داخلی مثانه شروع می شود . سلول های انتقالی سلول هایی هستند که هنگام کشیده شدن بافت بدون آسیب دیدن تغییر شکل می دهند .
  2. سرطان مثانه سلول سنگفرشی : سرطان سلول سنگفرشی یک سرطان نادر در ایالات متحده است . این بیماری از آن جا شروع می شود که سلول های سنگفرشی نازک و مسطح پس از عفونت طولانی مدت یا تحریک مثانه در مثانه تشکیل می شوند .
  3. سرطان مثانه آدنوکارسینوم : آدنوکارسینوما نیز یک سرطان نادر در ایالات متحده است . این بیماری از زمانی شروع می شود که سلول های غده ای در مثانه پس از تحریک طولانی مدت و التهاب مثانه تشکیل می شوند . سلول های غده ای ، غدد ترشح کننده مخاط را در بدن تشکیل می دهند .

اینستاگرام دکتر پیمان صالحی

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود ؟

پزشک ممکن است از روش های مختلفی برای تشخیص سرطان مثانه استفاده کند که در زیر به بیان این روش ها می پردازیم .

از جمله روش های دیگر تشخیص سی تی اسکن برای مشاهده مثانه ، تزریق داخل وریدی ، استفاده ازاشعه ایکس و آنالیز ادرار می باشد.

همشهریان عزیز، برای بهره‌مندی از درمان‌ بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری که هم در زنان و هم مردان مشاهده می‌شود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :محب حسینی [ 1400-12-01 ]
سلام خانمی بیش از هفتاد ساله مبتلا به تکرر ادرار است و بیش از دو ساعت نمی تواند ادرارش را کنترل کند در آزمایش خون چیز خاصی دیده نشده ولی در سونوگرافی ضخامت مثانه بیش از حد طبیعی گزارش شده ، علاج چیست و چه کار کنیم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

دکتر پیمان صالحی
بورد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان و اختلالات جنسی

انجام جراحی های میکروسکوپیک ناباروری ، جــراحی میـکروسـکوپیک واریـکوسل ، جراحی میکروسکوپیک بازگرداندن وازکتومی ، عمل جــراحی نمونـه بـرداری بیــضه بـا روش میـکروسکوپیــک ( میکروتـسه )

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین