آیا مشکلات جنسی می تواند ازعلائم دیابت باشد؟
مشکلات جنسی با بالا رفتن سن افراد شایع است اما دیابت میتواند این مشکلات را بدتر کند. شما یا شریک زندگیتان ممکن است در رابطه جنسی یا لذت بردن از آن مشکل داشته باشید. رگهای خونی و اعصاب ممکن است در اثر افزایش گلوکز خون که قند خون نیز نامیده میشود، آسیب ببینند. این آسیب میتواند منجر به مشکلات جنسی شود. نگه داشتن سطح گلوکز خون در محدوده نرمال راه مهمی برای جلوگیری از آسیب به عروق خونی و اعصاب است.
امروزه یکی از مقولات مطرح و مورد توجه، مسئله مشکلات جنسی و فقدان عملکرد جنسی مناسب در بین زوجین است که میتواند موجب بسیاری از اختلافات بین همسران باشد. همشهریان گرامی در صورتی که با چنین معضلاتی روبرو هستید؛ باید به یک سکس تراپیست در اصفهان مراجعه نمایید تا با دریافت راهکارهای مناسب از این افراد، بتوانید به زندگی جنسی خود سر و سامان دهید.
آیا مشکلات جنسی میتواند ازعلائم دیابت باشد؟
بله. تغییر در عملکرد جنسی ممکن است نشانه ابتلا به دیابت باشد. آسیب عصبی ناشی از دیابت، که نوروپاتی دیابتی نیز نامیده میشود، میتواند به بخشهایی از بدن شما مانند دستگاه تناسلی یا دستگاه ادراری آسیب برساند. به عنوان مثال، مردان مبتلا به دیابت ممکن است 10 تا 15 سال زودتر از مردان بدون دیابت دچار اختلال نعوظ (ED) شوند.
در صورت داشتن علائم دیابت از جمله مشکلات جنسی، با یک متخصص اورولوژی صحبت کنید.
دلایل ابتلای بیشتر به مشکلات جنسی:
احتمال ابتلا به مشکلات جنسی زمانی بیشتر میشود که فرد به دیابت مبتلا باشد و موارد زیر را نیز داشته باشد:
- قند خون بالا و کنترل نشده
- آسیب عصبی یا نوروپاتی
- فشار خون بالا و درمان نشده
- کلسترول بالا و درمان نشده
- اضافه وزن یا چاقی
- عدم تحرک
- مصرف داروهای خاص
- مصرف زیاد نوشیدنیهای الکلی
- مصرف دخانیات
- تحقیقات همچنین نشان میدهد که برخی از ژنها ممکن است افراد را بیشتر در معرض ابتلا به نوروپاتی دیابتی قرار دهند.
مشکلات جنسی در مردان مبتلا به دیابت:
تغییرات در عروق خونی، اعصاب، هورمونها و سلامت عاطفی در طول دیابت ممکن است داشتن رابطه جنسی رضایتبخش را برای فرد دشوارتر کند. دیابت و چالشهای مرتبط با آن نیز ممکن است فرزندآوری را برای شما سختتر کند.
اختلال در نعوظ:
اگر نتوانید نعوظ را به اندازه کافی برای مقاربت جنسی رضایتبخش حفظ کنید، ED دارید. بیش از نیمی از مردان مبتلا به دیابت دچار ED میشوند. مردانی که دیابت دارند، 3 برابر بیشتر از مردانی که دیابت ندارند در معرض ابتلا به ED هستند. مدیریت خوب دیابت ممکن است به پیشگیری و درمان ED ناشی از آسیب عصبی و مشکلات گردش خون کمک کند. پزشک میتواند به درمان ED با دارو یا تغییر در برنامه مراقبت دیابت شما کمک کند.
انزال رتروگراد:
به ندرت، دیابت میتواند باعث انزال رتروگراد شود، یعنی زمانی که بخشی یا تمام مایع منی شما در حین انزال به جای خارج شدن از آلت تناسلی ، وارد مثانه شما میشود. در طول انزال رتروگراد، مایع منی وارد مثانه میشود، با ادرار مخلوط شده و به طور ایمن از ادرار خارج میشود. نمونه ادرار پس از انزال میتواند نشان دهد که آیا شما دچار انزال رتروگراد هستید یا خیر. برخی از مردان مبتلا به انزال رتروگراد ممکن است اصلا انزال نداشته باشند.
کجی آلت تناسلی:
احتمال ابتلا به بیماری پیرونی که به آن کجی آلت تناسلی نیز میگویند، در مردان دیابتی بیشتر از مردانی است که دیابت ندارند. مردان مبتلا به بیماری پیرونی دارای بافت اسکار به نام پلاک در آلت تناسلی هستند که در هنگام نعوظ آن را منحنی میکند. انحنا در آلت تناسلی میتواند مقاربت جنسی را دردناک یا دشوار کند. برخی از مردان مبتلا به بیماری پیرونی ممکن است ED داشته باشند.
سطح تستوسترون پایین:
سطح تستوسترون مردان به طور طبیعی با افزایش سن کاهش مییابد. با این حال، سطح تستوسترون پایینتر از حد نرمال ممکن است دلیل ED در برخی از مردان باشد یا میتواند توضیح دهد که چرا برخی از مردان اغلب احساس خستگی، افسردگی یا میل جنسی کم دارند. مردان مبتلا به دیابت، به ویژه آنهایی که مسنتر و دارای اضافه وزن هستند، احتمال بیشتری دارد که تستوسترون پایین یا T پایین داشته باشند.
اگر پزشک شما فکر میکند که ممکن است T پایین داشته باشید، احتمالا از شما خواسته میشود که یک نمونه خون بدهید و معاینه فیزیکی شوید. پزشک شما ممکن است درمان تستوسترون پایین را با ژل، تزریق یا پچ تجویز کند.
چندین مطالعه نشان میدهد که همراه با مدیریت خوب دیابت، تستوسترون درمانی میتواند مشکلات جنسی مردان را کاهش دهد. با این حال، تستوسترون درمانی ممکن است خطرات جدی داشته باشد و ممکن است برای همه مردان ایمن نباشد. با پزشک خود در مورد عوارض جانبی تستوسترون درمانی و اینکه آیا برای شما مناسب است صحبت کنید.
مشکلات باروری:
برخی از مطالعات نشان میدهد که مردان مبتلا به دیابت ممکن است مشکلاتی در اسپرم خود داشته باشند که باردار شدن را دشوارتر میکند. اسپرم شما ممکن است کند باشد یا به خوبی حرکت نکند یا اسپرم شما ممکن است نتواند تخمک زن را به خوبی بارور کند.
اگر شما و همسرتان میخواهید بچه دار شوید، متخصص اورولوژی و اختلالات و ناتوانی جنسی ممکن است انزال رتروگراد ناشی از دیابت را با دارو یا با تغییر برنامه مراقبت از دیابت درمان کند. او ممکن است بتواند اسپرم شما را از ادرار شما جمعآوری کرده و سپس از آن برای لقاح مصنوعی استفاده کند.
مشکلات جنسی در زنان مبتلا به دیابت:
میل و پاسخ جنسی کم، خشکی واژن و رابطه جنسی دردناک میتواند ناشی از آسیب عصبی، کاهش جریان خون به اندام تناسلی و تغییرات هورمونی باشد. سایر شرایط نیز میتواند باعث این مشکلات شود، از جمله یائسگی. اگر متوجه تغییر در زندگی جنسی خود شدید، با پزشک خود صحبت کنید. یک معاینه فیزیکی که شامل معاینه لگن و آزمایش خون و ادرار است، ممکن است به پزشک شما کمک کند تا علت مشکلات شما را پیدا کند.
میل و پاسخ جنسی کم:
میل جنسی پایین و پاسخ جنسی کم میتواند شامل موارد زیر باشد:
- ناتوانی در رسیدن یا ماندن در حالت برانگیخته
- عدم ترشح مواد روانکننده کافی در واژن
- احساس کم تا هیچ در اندام تناسلی
- ناتوانی در رسیدن به ارگاسم یا به ندرت ارگاسم داشتن
- با دیابت، بدن و ذهن شما احتمالا تغییرات زیادی را تجربه خواهند کرد. برای مثال، هم سطح گلوکز خون بالا و هم پایین میتواند بر نحوه برانگیختگی شما تأثير بگذارد. یا ممکن است خود را خستهتر از حد معمول یا افسرده و مضطرب بیابید که باعث میشود کمتر به رابطه جنسی علاقهمند شوید.
- پزشک میتواند به شما کمک کند تا در برنامه مراقبت از دیابت خود تغییراتی ایجاد کنید تا به مسیر خود بازگردید. زنانی که سطح گلوکز خون را در محدوده هدف خود نگه میدارند، کمتر دچار آسیب عصبی میشوند که میتواند منجر به کاهش میل و پاسخ جنسی شود.
رابطه جنسی دردناک:
برخی از زنان مبتلا به دیابت میگویند که رابطه جنسی ناراحت کننده یا دردناکی دارند. اعصابی که به واژن پیام میدهند که در طول تحریک روان شود، ممکن است در اثر دیابت آسیب ببینند. اگر خشکی واژن دارید، روان کننده واژن با نسخه یا بدون نسخه ممکن است کمک کند. مدیریت خوب گلوکز خون در طول چندین هفته، ماه و سال میتواند به جلوگیری از آسیب عصبی کمک کند.
عفونتهای قارچی:
زنان مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای قارچی هستند، زیرا قارچها زمانی که سطح گلوکز خون شما بالاتر باشد، راحتتر رشد میکنند. عفونتهای قارچی میتواند ناراحت کننده یا دردناک باشد و از لذت بردن از فعالیتها، از جمله داشتن رابطه جنسی جلوگیری کند.
اگرچه برخی از عفونتهای قارچی را میتوان در خانه درمان کرد، ابتدا با یک متخصص در مورد علائم خود صحبت کنید. برخی از علائم عفونتهای قارچی مشابه انواع دیگر عفونتها از جمله بیماریهای مقاربتی است.
نگرانیهای بارداری و مشکلات باروری:
اگر دیابت دارید و قصد بارداری دارید، مهم است که قبل از باردار شدن، سطح گلوکز خون خود را به محدوده هدف خود نزدیک کنید. قند خون بالا میتواند در هفتههای اول بارداری به کودک شما آسیب برساند، حتی قبل از اینکه متوجه شوید باردار هستید.
اگر دیابت دارید و در حال حاضر باردار هستید، در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید تا برنامهای برای مدیریت دیابت شما تهیه کند.
شرایطی مانند چاقی و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که با دیابت مرتبط است میتواند باردار شدن را دشوارتر کند.
پیشگیری و درمان مشکلات جنسی ناشی از دیابت:
مدیریت دیابت میتواند به جلوگیری از آسیب عصبی و سایر مشکلات دیابت که منجر به مشکلات جنسی میشود، کمک کند. برای این منظور میتوان موارد زیر را انجام داد:
- سطح گلوکز، فشار خون و کلسترول خون خود را نزدیک به اعداد هدف خود نگه دارید
- انجام فعالیت بدنی
- حفظ وزن سالم
- ترک سیگار درصورت مصرف
- رسیدگی به مشکلات عاطفی یا روانی
- رابطه جنسی یک فعالیت بدنی است، بنابراین حتما سطح گلوکز خون خود را قبل و بعد از رابطه جنسی چک کنید، به خصوص اگر انسولین مصرف میکنید . هم سطح بالای گلوکز خون و هم سطح پایین گلوکز خون میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در حین رابطه جنسی شود.
- هنگامی که متوجه تغییرات در عملکرد یا میل جنسی خود میشوید، مشاوره نیز ممکن است مفید باشد. این نوع تغییرات با افزایش سن یا سازگاری افراد با مشکلات سلامتی بسیار رایج است.
برای درمان مشکلات و بیماریهای کلیه و مجاری ادراری در اصفهان، میتوانید به کلینیک دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی مراجعه نموده و از خدمات درمانی این مرکز بهره مند گردید. برای مشاوره و دریافت نوبت با شمارهتلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اینترنتی اینجا کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کاهش سطح تستوسترون و اختلال نعوظ بر اثر ابتلا به کبد چرب
تاریخ انتشار : 1400-12-22تاریخ بروز رسانی : 1402-07-17 -
درمان ناتوانی جنسی در مردان
تاریخ انتشار : 1392-08-01تاریخ بروز رسانی : 1403-05-23 -
اختلالات جنسی در سالمندان و روشهای پیشگیری و درمان
تاریخ انتشار : 1402-11-18تاریخ بروز رسانی : 1403-05-23 -
ارتباط دیابت و امراض قلبی با ناتوانی جنسی
تاریخ انتشار : 1400-08-30تاریخ بروز رسانی : 1402-07-15 -
ناتوانی تحمل دخول یا واژینیسموس در زنان چیست و چه علتی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-03-30تاریخ بروز رسانی : 1403-06-25
نظرات کاربران درباره این مطلب :یدالله زارعی [ 1403-02-02 ]
دیابتی هستم مشکل جنسی دارم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .