توصیه های بعد از عمل برداشتن بیضه در مبتلایان به سرطان بیضه
بیضه در بدن مردان وظیفه ترشح اسپرم و تستوسترون را به عهده دارد. همین امر نقش مهم و حیاتی بیضه در فرایند تولید مثل را مشخص می کند. ارکیکتومی یا همان عمل برداشتن بیضه زمانی انجام می شود که فرد دچار سرطان بیضه شده باشد. احساس غده ای سفت و بی درد و ثابت در بیضه نشانه ابتلا به سرطان بیضه است.
عمل ارکیکتومی به منظور حفظ سلامت فرد و جلوگیری از پیشرفت سرطان و ایجاد مشکلات جانبی برای فرد بیمار انجام می گیرد. این عمل، عمل سخت و سنگینی است. از این رو بیمار باید نهایت همکاری را با پزشک داشته باشد و به توصیه های جراح خود مو به مو عمل کند.
دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی در اصفهان برای ارائه خدمات تشخیصی - درمانی بیماری های دستگاه تناسلی مردان پذیرای شما مراجعین محترم میباشند. لطفا جهت دریافت نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
بعد از انجام عمل برداشتن بیضه چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
پس از عمل برداشتن بیضه نیز مانند هر عمل سنگین دیگری باید نکات مهم و دقیقی را رعایت کرد و بر اساس توصیه های پزشک عمل کرد تا روند درمان دچار اختلال نشود. مراقبت های پس از عمل یکی از مراحل مهم بهبود سرطان بیضه است که بیمار باید با دقت تمام به انجام آن اهتمام بورزد. در ادامه برخی از این نکات را با یکدیگر بررسی می کنیم.
توصیه های مراقبتی پس از انجام عمل برداشتن بیضه
- بعد از عمل برداشتن بیضه در افراد مبتلا به سرطان بیضه، بیمار ابتدا در اتاق ریکاوری به هوش می آید و چند ساعتی همان جا استراحت می کند. کمتر پیش می آید که بیماری بلافاصله پس از عمل برداشتن بیضه ترخیص شود. اغلب لازم است که بیماران مدتی در بیمارستان باقی بمانند و بستری شوند. مدت زمان بستری شدن بیمار بستگی به تشخیص پزشک متخصص او دارد. باید بیمار هنگام خروج از بیمارستان و ترخیص، از دکتر خود نکات مهمی که باید رعایت کند را جویا شود.
- پزشک معالج اغلب ۴ نوع دارو برای بیمار هنگام ترخیص تجویز می کند. این چهار دارو عبارت اند از: داروهای لخته کننده خون، داروهای پیشگیری از عفونت، داروهای پیشگیری از یبوست و داروهای مسکن.
- بهتر است خودسرانه و بدون هماهنگی با پزشک دارو مصرف نکنید. ممکن است درد و التهاب جای زخم باعث شود که شما نیاز به مصرف مسکن داشته باشید. در صورتی که مسکن های تجویز شده توسط پزشک کارساز نبودند بهتر است ابتدا با خود پزشک مشورت کنید و از او بخواهید که در صورت صلاحدید مسکن های قوی تری برایتان تجویز کند. همچنین شما میتوانید با کیسه یخ و کمپرس سرد درد و التهاب خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.
- بهتر است تا چند هفته بعد از عمل مراقب رژیم غذایی خود باشید. غذاهایی که ممکن است باعث یبوست شوند را مصرف نکنید. بهتر است اجابت مزاج شما بعد از عمل به راحت ترین شکل ممکن اتفاق بیفتد. از این رو لازم است که داروهای ضد یبوست که دکتر تجویز کرده را مرتبا مصرف کنید.
- پزشک هنگام ترخیص محدودیت های لازم برای اعمال روزانه فرد را با او در میان می گذارد. اغلب ۴ هفته طول می کشد تا فرد بتواند بعد از عمل ارکیکتومی به روال سابق خود برگردد.
- استفاده از بیضه بند بعد از عمل لازم است همچنین در صورت احساس درد هنگام نشستن بهتر است از تشکچه ها و زیر نشیمنی های طبی دوناتی شکل استفاده شود.
- اغلب بعد از ۴۸ ساعت پس از عمل ارکیکتومی بیمار اجازه دوش گرفتن جزئی را دارد اما برای استحمام و شست و شوی کامل بدن باید حداقل یک هفته از عمل گذشته باشد و استحمام باید با دقت و مراقبت فراوان انجام شود.
- انجام اعمال سنگین فیزیکی به مدت چهار هفته ممنوع است. بیمار باید از بلند کردن اشیا سنگین بالای ۴ کیلو و همچنین دویدن، ورزش های سخت، کوه نوردی و... خودداری کند. برای مواردی مثل زمان بازگشت به محل کار، رانندگی و یا برقراری مجدد رابطه جنسی باید با پزشک مشورت شود.
نتیجه
عمل ارکیکتومی یا برداشتن بیضه به علت سرطان بیضه یک عمل سنگین است در مردان انجام می شود. احساس یک توده بی درد ثابت در بیضه نشانه سرطان بیضه است. پس از انجام این عمل فرد باید نکات فراوانی را همواره رعایت کند. از جمله این نکات عمل به توصیه های پزشک به صورت دقیق و ریز به ریز، مصرف به موقع دارو های تجویز شده، پرهیز از انجام اعمال سنگین و ورزش و... .
امروزه یکی از مقولات مطرح و مورد توجه، مسئله مشکلات جنسی و فقدان عملکرد جنسی مناسب در بین زوجین است که میتواند موجب بسیاری از اختلافات بین همسران باشد. همشهریان گرامی در صورتی که با چنین معضلاتی روبرو هستید؛ می توانید به کلینیک سکس تراپی دکتر صالحی و دکتر ندا قهرمان نژاد در اصفهان مراجعه نمایید تا با دریافت راهکارهای مناسب از این افراد، بتوانید به زندگی جنسی خود سر و سامان دهید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا هر توده ای در بیضه سرطان است؟
تاریخ انتشار : 1400-09-11تاریخ بروز رسانی : 1402-07-15 -
سن ابتلا به سرطان بیضه
تاریخ انتشار : 1399-12-28تاریخ بروز رسانی : 1402-07-12 -
علائم و روشهای درمان سرطان بیضه
تاریخ انتشار : 1400-03-28تاریخ بروز رسانی : 1403-06-25 -
مشکلات جنسی مردان پس از برداشتن یک یا هر دو بیضه
تاریخ انتشار : 1401-10-10تاریخ بروز رسانی : 1403-07-13 -
درمان سرطان بیضه با شیمی درمانی
تاریخ انتشار : 1401-11-29تاریخ بروز رسانی : 1401-12-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .