انزال معکوس یا انزال عقب گرد
نحوه وقوع انزال در مردان دارای یک مکانیسم پیچیده است که نیازمند هماهنگی دقیق و کامل بین عملکرد سیستم عضلانی و عصبی فرد می باشد. عملکرد بیضه ها با وجود نقش نسبتاً کم در میزان حجم مایع منی، اهمیت بسیار زیادی دارد. باید دانست که طی هر انزال، معمولاً ۱ درصد از حجم مایع منی را اسپرم ها تشکیل می دهند که این سلول های جنسی پس از تولید در بیضه ها و عبور از لوله های منی بر، به پروستات اضافه می شوند.
به طورکلی، حجم متوسط مایع منی حدود ۳ الی ۴ میلی لیتر است که ناشی از ترشحات پروستات، کیسه های منوی و بیضه ها می باشد. معمولاً در مردان ناباروری که اسپرم آن ها صفر است، حجم مایع منی تفاوت خاصی با مردان بارور ندارد و صرفاً از طریق آزمایش می توان فقدان اسپرم را در مایع منی آن ها تشخیص داد.
دکتر پیمان صالحی در اصفهان، متخصص ناباروری و اختلالات جنسی از قبیل مشکلات انزال در مردان، آماده ارائه خدمات درمانی در این حوزه به مراجعین محترم میباشد. لطفا جهت رزرو نوبت و کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 35548081-031 اقدام فرمایید.
ویژگی های انزال عقب گرد
انزال پس رونده یا عقبگرد که به ارگاسم خشک هم معروف است، گاهی مانع خروج مایع منی می شود و گاهی حجم بسیار کمی از منی را خارج می سازد. در برخی مردان، این انزال باعث ناباروری می شود؛ بدین صورت که با کم شدن حجم مایع منی، احتمال لقاح اسپرم با تخمک تقریباً به صفر می رسد. با اینحال، تاکنون تنها ۰.۳ تا ۲ درصد از مشکلات ناباروری مردان مربوط به انزال معکوس بوده است. باید افزود که این بیماری، خطرناک و دردناک نیست وگاهی حتی فرد متوجه ابتلا به آن نمی شود. البته در برخی مردان پس از انزال، ادرار کدر و تیره ای مشاهده می گردد که می تواند ناشی از مخلوط شدن اسپرم با ادرار باشد؛ ضمناً در گروهی از مردان مبتلا به انزال عقب گرد، برخی دیگر از مشکلات زناشویی هم مشاهده می شود.
نشانه ها و علائم انزال معکوس
همانطور که بیان شد، گاهی انزال عقب گرد هیچ گونه علائم و نشانه خاصی ندارد و به سادگی قابل تشخیص نیست. با اینحال، شایع ترین علائم انزال عقب گرد عبارتند از:
- کاهش حجم مایع منی خروجی حین انزال
- کدر شدن رنگ ادرار بلافاصله پس از انزال
- بروز برخی مشکلات روحی و روانی حین رابطه جنسی
- عدم مشاهده خروج منی با وجود رسیدن به ارگاسم و احساس انزال
- ناتوانی در بارور کردن همسر و بروز مشکلات ناباروری
علل و عوامل انزال عقب گرد
انزال پس گرد بر اثر عوامل و دلایل بسیاری شکل می گیرد که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است:
- دیابت
ابتلا به دیابت و قند خون بالا به علت آسیب رساندن به اعصاب و اندام ها، ممکن است عضلات مثانه را تحت تأثیر قرار دهد و باعث وقوع انزال معکوس شود. باید دانست که دیابت یا مرض قند، از علل شایع اختلال نعوظ مردان به شمار می رود.
- جراحی
گاهی بروز انزال عقب گرد ناشی از جراحی پروستات، روده بزرگ، بیضه ها، مثانه، راست روده و پایین ستون فقرات است.
- برداشتن پروستات
معمولاً در ۱۰ الی ۱۵ درصد از افرادی که سابقه عمل پروستات و برداشتن قسمتی از پروستات حین جراحی را دارند، انزال معکوس رخ می دهد؛ چراکه این عمل جراحی می تواند موجب صدمه دیدن عضلات و اعصاب مثانه گردد. البته باید ذکر کرد در مواردی که پروستات به صورت کامل برداشته شده باشد، افراد قادر به انزال نخواهند بود و این مسئله با انزال عقبگرد متفاوت می باشد.
- آسیب به سیستم عصبی
صدمات و آسیب دیدگی سیستم عصبی که در اثر آسیب های نخاعی، خطای حین جراحی ستون فقرات، بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا MS و… به وجود می آید، منجر به اختلال در عملکرد عضلات و اعصاب مثانه می شود.
- رادیوتراپی
انجام رادیوتراپی لگن در افراد مبتلا به سرطان پروستات با ایجاد آسیب لگنی، ریسک وقوع انزال عقب گرد را افزایش می دهد.
- دارو
از جمله علل دارویی انزال رتروگراد می توان به مصرف برخی دارو های ضد افسردگی، دارو های درمان پروستات، دارو های ضد روان پریشی، داروی پرازوسین و… اشاره کرد. باید افزود پرازوسین یک داروی مهار کننده گیرنده های آلفا است که برای افراد مبتلا به فشارخون بالا تجویز می شود و مصرف آن با باز نگه داشتن گردنه مثانه، موجب بازگشت مایع منی به مثانه می شود.
راه های تشخیص انزال عقب گرد
برای تشخیص انزال معکوس کافی است که بلافاصله بعد از نزدیکی، نمونه ادرار دریافت و به آزمایشگاه ارسال شود. در این صورت، وجود مقادیر قابل ملاحظه ای از اسپرم ها درون نمونه ادرار، نشاندهنده ابتلا به انزال عقب گرد خواهد بود. همچنین لازم است فرد درباره علائم بیماری خود و مدت زمان ابتلا به آن با متخصص آندرولوژی صحبت کند و سابقه بیماری های زمینه ای، جراحی ها و دارو های مورد استفاده را به وی اطلاع دهد.
با مراجعه به متخصص، پزشک به معاینه بیضه ها، آلت تناسلی و مقعد می پردازد و تست نمونه ادرار را در آزمایشگاه انجام می دهد. باید گفت که در برخی مواقع علاوه بر عدم خروج مایع منی، در نمونه ادرار و مثانه هم اسپرمی مشاهده نمی شود که این امر، اغلب ناشی از اختلال در تولید مایع منی به علت جراحی های قبلی، آسیب به پروستات، آسیب دیدگی غدد تولیدکننده منی، رادیوتراپی لگنی و… می باشد.
درصورت نیاز، برخی آزمایش های تکمیلی نیز برای یافتن سایر علل بیماری انجام می شود.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری ، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی میشود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
اختلالات تمایل جنسی در آقایان
تاریخ انتشار : 1394-11-01تاریخ بروز رسانی : 1402-07-07 -
مشکلات جنسی آقایان به چند دسته تقسیم می شوند؟
تاریخ انتشار : 1399-04-06تاریخ بروز رسانی : 1402-07-10 -
انزال زودرس و راه های درمان آن
تاریخ انتشار : 1396-08-23تاریخ بروز رسانی : 1402-07-07 -
انزال زودرس چیست؟
تاریخ انتشار : 1388-01-05تاریخ بروز رسانی : 1403-06-25 -
افزایش مدت انزال
تاریخ انتشار : 1399-03-17تاریخ بروز رسانی : 1403-06-25
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .