بیماری پلاک پیرونی چیست؟
بیماری پیرونی، نوعی بیماری اکتسابی آلت تناسلی مردانه است که موجب انحراف، کوتاه شدن آلت تناسلی و احساس درد بخصوص هنگام نعوظ خوهد شد. این بیماری به علت تشکیل بافت فیبروز(لیفی) در داخل جسم غاری (تونیکا آلبوژینه آ) ایجاد می شود. در این بیماری که حدود 5 درصد مردان به آن مبتلا هستند؛ بافت همبندی در داخل بافت نرم پنیس ایجاد می شود و موجب اختلال در نعوظ، منحنی شکل شدن آلت، درد و کوتاهی اندازه آلت تناسلی می شود.
شکل و اندازه آلت تناسلی مردانه متفاوت است. کجی آلت در هنگام نعوظ مشکل شایعی در مردان بوده و لزوما مشکل نگران کننده ای نیست. با این حال، در برخی از مردان، بیماری پیرونی باعث کج شدن یا درد قابل توجه آلت تناسلی در هنگام نعوظ می گردد؛ که این مشکل می تواند مانع رابطه جنسی و سبب اختلال نعوظ مردان شود.
علائم
علائم و نشانه های بیماری پیرونی ممکن است به طور ناگهانی و یا به تدریج ایجاد شوند. شایع ترین این علائم عبارتند از:
- بافت اسکار: بافت اسکار مرتبط با بیماری پلاک است(با پلاکی که در رگ های خونی ایجاد می شود فرق دارد) که می تواند در زیر پوست آلت تناسلی به صورت توده های مسطح یا نواری از بافت سخت احساس شود.
- خم شدن قابل توجه آلت تناسلی: آلت تناسلی ممکن است به سمت بالا یا پائین و به یک طرف خم شود.
- مشکلات نعوظ
- کوتاه شدن آلت تناسلی
- سایر ناهنجاری های آلت تناسلی
خطر ابتلا به بیماری پیرونی
آسیب جزئی به آلت تناسلی همیشه منجر به بیماری پیرونی نمی شود. با این حال عوامل مختلفی می توانند در بهبود زخم ضعیف و ایجاد بافت اسکار که ممکن است در بیماری پیرونی نقش داشته باشند، کمک کنند از جمله:
- وراثت
- اختلالات بافت همبند
- سن
- سایر عوامل از جمله بعضی از مسائل مانند سلامتی، سیگار کشیدن و بعضی از انواع جراحی پروستات ، ممکن است با بیماری پیرونی مرتبط باشد.
همچنین بخوانید: بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی مردان چیست؟
عوارض بیماری پیرونی
عوارض بیماری پیرونی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ناتوانی در برقراری رابطه جنسی
- مشکل در دستیابی یا حفظ نعوظ ( اختلال نعوظ )
- اضظراب یا استرس در مورد توانایی جنسی یا شکل ظاهری آلت تناسلی
- تاکید بر رابطه با شریک جنسی خود
- مشکل بچه دارشدن، به دلیل دشواری یا غیرممکن بودن رابطه جنسی
- کاهش طول آلت تناسلی
- درد آلت تناسلی
تشخیص بیماری پیرونی
- پزشک شما ممکن است بتواند تشخیص دهد که آیا شما بیماری پیرونی دارید تنها با یک معاینه فیزیکی. پلاک های سخت اغلب می توانند احساس شوند که آیا آلت تناسلی سفت است یا نه.
- برای بررسی انحنای آلت تناسلی ، پزشک شما ممکن است دارویی را به آلت تناسلی شما تزریق کند تا آن را سفت کند و ممکن است برای مطالعه عکس بگیرد.
روش های درمانی پلاک پیرونی:
- درمان دارویی
- شوک تراپی خارجی (SWT)
- جراحی
- درمان دارویی خوراکی پلاک بیرونی: از دارو های مختلفی جهت بهبود پلاک بیرونی نام برده شده که متاسفانه تاثیرقابل ملاحظه در درمان ندارد. مثل ویتامین E، کلشی سین، پودر پوتابا که به صورت خوراکی استفاده می شود. که علیرغم هزینه زیاد در درمان جدید پلاک پیرونی جایی ندارد.
- تزریق داخل پلاک بیرونی: در این روش دارو هایی مثل وراپامیل و کورتون به تنهایی یا ترکیب با هم با استفاده از سرنگ ظریف به داخل پلاک تزریق می شود. معمولا به مدت 6 تزریق با فاصله دو هفته انجام می شود و نتیجه موردنیاز معمولا با این تزریق ها به دست نمی آید.
- دستگاه شوک ویوخارجی (ESWT) درمان پلاک بیرونی: جدیدترین درمان پلاک بیرونی، روش شوک تراپی خارجی با استفاده از دستگاه است که در آن درحالیکه فرد روی تخت مخصوص دراز کشیده، پروپ دستگاه در محل پلاک گذاشته و بمدت 20 دقیقه توسط اپراتور کارآزموده امواج پیزوالکتریک تابیده می شود. تعداد جلسات درمانی 4-6 جلسه است. طبق آخرین یافته های علمی نتیجه درمانی بسیار مطلوب است.
- روش جراحی در درمان پلاک پیرونی: برخلاف نظرات قدیمی در درمان پلاک پیرونی، امروزه جراحی هیچ نقشی در درمان نوین پلاک پیرونی آلت تناسلی ندارد و به علت عوارض فراوان توصیه نمی شود. اما می توان به روش های رایج جراحی جهت درمان بیماری پیرونی اشاره کرد: بخیه زدن سمت سالم، برش یا برداشتن و پیوند زدن، ایمپلنت یا پروتز آلت تناسلی.
- سونوتراپی: سونوتراپی روشی غیر موثر در درمان پلاک پیرونی یا اختلال نعوظ است و با روش شوک تراپی خارجی با پیزوالکتریک متفاوت است.
برای کسب اطلاعات جامع درباره زگیل تناسلی ، کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علل درد آلت تناسلی مردان
تاریخ انتشار : 1401-11-19تاریخ بروز رسانی : 1403-07-18 -
چه عواملی باعث کوچک شدن آلت تناسلی میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-04-29تاریخ بروز رسانی : 1403-07-13 -
کاشت ایمپلنت آلت تناسلی چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-09-04تاریخ بروز رسانی : 1403-06-25 -
نکات لازم برای حفظ سلامت آلت تناسلی مردان
تاریخ انتشار : 1400-09-26تاریخ بروز رسانی : 1402-07-15 -
درباره فیموز و پارافیموز چه می دانید؟
تاریخ انتشار : 1402-03-31تاریخ بروز رسانی : 1402-07-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :حسن عبدی [ 1402-12-14 ]
باسلام و احترام اینجانب حدود چهار ماه میشه که درد هنگام نعوظ دارم و اختلال در نعوظ پیدا کردم. حدود یک ماه میشه دو پلاک سفت در آلتم پیدا شده و آلتم به سمت بالا کج شده است و کوتاه شده و به شدت دردناک است. تا حالا به دکتر مراجعه نکردم. میشه لطف کنید راهنمایی بفرمایید. سپاسگزارم
جعفر کریمی شیراز [ 1402-12-01 ]
سلام دکتر بیماری پلاک پیرونی در آلت دارم چه کار کنم
عباس محمدی [ 1402-10-23 ]
باسلام از یکسال قبل درسمت راست مجاری ادرار یک بلاک سفت مشاهده به دکترمراجعه دونوع قرص ویتامین شش عدد تزریق ورابامیل تجویز نمود همه داروها مصرف نمودم هیچ تاثیری نداشت لطفا راهنمایی فرمایید
رضا شهرکی [ 1402-07-28 ]
سلام برای درمان شوک که فرمودید موثر است راهنمایی فرمایید تشکر
ع نوروزی [ 1402-07-11 ]
57 سالمه از10سال قبل سفتی دریک طرف آلتم پیدا شد اوایل دردناک هم بود ولی دیگر درد ندارد بیشترهم نشده درنزدیکی احساس سری و بیحشی دارم بطوریکه رابطه زناشویی برایم لذت بخش نیست لطفا راهنمایی بفرمایید.
ناصر شکوهیان [ 1402-06-19 ]
سلام احتراما بیماری پلاک بیرونی مختصر در الت تناسلی دارم با مراجعه به دکتر متخصص تجویز امپول وراپامیل دادند که پیدا نکردم لطفا راهنمایی بفرمایید سپاس
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .