عمل سنگ شکنی کلیه با دستگاه ESWL برای چه افرادی و چگونه انجام می شود؟
سنگ کلیه در صورتی به وجود میآید که مقادیر زیادی نمک یا مواد معدنی خاص در ادرار وجود داشته باشد و سایر مواد به اندازه کافی در آن وجود نداشته باشد. سنگهای کلیه اغلب به قدری کوچک هستند که بتوانند بدون نیاز به هیچگونه درمانی از طریق مجرای ادرار از بدن خارج شوند. اما اگر این سنگها بزرگ باشند یا در مجرای ادراری شما گیر کنند، ممکن است پزشک درمان با سنگ شکن برون اندامی (ESWL) را توصیه کند. در این روش درمانی، امواج شوک انرژی بالا برای شکستن سنگ مثانه و تجزیه آنها به کریستالهای کوچک استفاده میشوند.
پس از انجام عمل، سنگهای کلیه باید به قدر کافی کوچک باشند تا از طریق ادرار از بدن خارج شوند. مهم است که درباره آنچه که قبل از عمل، در طول عمل و پس از آن اتفاق خواهد افتاد با پزشک خود صحبت کنید و تمام جوانب مثبت و منفی را در نظر بگیرید. و برای بیمارانی که دارای سنگهای کلیه کوچک (عموما کوچکتر از یک سانتی متر) که به راحتی توسط اشعه ایکس دیده میشوند، مناسب میباشد.
همچنین ممکن است از آن برای درمان سنگهای خاصی که در قسمت فوقانی مجرای ادراری قرار دارند، استفاده شود. سنگهایی که در بخشهای پایینتر مجرای ادراری قرار دارند و در حال عبور از آن هستند، اغلب توسط ارتروسکوپی درمان میشوند.
عمل سنگ شکنی کلیه با دستگاه ESWL برای چه افرادی ممنوع است؟
سنگ شکن با دستگاه ESWL گزینه مناسبی برای سنگ های بیش از2.5-2 سانتیمتر نمی باشد. نکته قابل توجه اینکه سنگ های سیستئینی، کلسیم اگزالات مونو هیدرات و سنگهای بروشیتی معمولا به درمان سنگ شکنی برون اندامی پاسخ مناسبی نمی دهند.
همچنین افراد چاق و یا بیماران با ناهنجاری های سیستم ادراری گزینه مناسبی برای سنگ شکن نمی باشند. به دلیل اثر سوء سنگ شکن برون اندامی بر سیستم شنوایی جنین، انجام آن در خانم باردار ممنوع است.
همچنین انجام سنگ شکن برون اندامی در بیماران با اختلالات انعقادی، انوریسم بزرگ شکمی و عفونت منتشر سیستم ادراری ممنوع است. در ضمن به دلیل احتمال تاثیر سوء امواج سنگ شکن بر روی Pace maker قلبی، انجام سنگ شکن در افراد با پیس میکر، نیازمند هماهنگی با متخصص قلب است.
در مواردی که حجم سنگ بزرگ است (بیش از ١٢ تا ١٥ میلیمتر)، فرد دچار تنگی و یا ناهنجاری در سیستم ادراری بوده و با هر میزان اندازه سنگ، بهتر است جهت دفع بهتر سنگ کلیه و جلوگیری از عوارض احتمالی، نسبت به تعبیه سوند حالب قبل از استفاده از سنگ شکن اقدام شود.
در صورت نیاز، بررسی آزمایشگاهی شامل سنج BUN/Cr/CBC، تستهای انعقادی، آزمایش ساده و کشت ادرار و نوار قلب (در افراد مسن) قبل از سنگ شکن انجام می شود.
همچنین بخوانید : سنگ شکن کلیه با لیزر
عوارض عمل سنگ شکنی کلیه با دستگاه ESWL
در رابطه با عوارض سنگ شکن کلیه ، باید گفت که مانند هر روش درمانی دیگری، برخی عوامل خطر در ارتباط با عمل سنگ شکنی کلیه با دستگاه ESWL وجود دارد. این عوارض به این معنا نیست که فقط مخصوص شما هستند و برای هر فردی این عوارض تفاوت دارند. از پزشک خود بخواهید تا در مورد چگونگی ابتلا به این عوارض برای شما توضیح دهد. عوارض جانبی، اثراتی ناخواسته و اکثرا موقتی هستند که شما را پس از انجام این عمل تحت تاثیر قرار می دهند. عوارض سنگ شکنی برون اندامی شامل موارد زیر می شوند:
- درد و ناراحتی
- وجود مقداری خون و قطعات سنگ در ادرار شما به مدت دو تا سه روز
- کبودی و تاول بر روی پوست قسمتی که درمان صورت گرفته است.
مشکلات سنگ شکن کلیه عبارتند از مسائلی که ممکن است در حین و یا بعد از عمل رخ دهند. مشکلات اختصاصی سنگ شکنی برون اندامی شامل موارد زیر هستند:
- عفونت مجاری ادراری: که ممکن است برای درمان آنها به آنتی بیوتیک باشد
- انسداد میزنای: اگر قطعات سنگی در میزنای گیر کنند، ممکن است برای برداشتن آنها ها نیاز به عمل جراحی باشد.
- آسیب کلیوی: کلیه ممکن است کبود شده یا عفونی شود. اگر دچار اسپاسم ناگهانی، درد شدید هنگام ادرار کردن یا دچار ناتوانی مطلق در رفتن به دستشویی و تب کردن فورا به پزشک خود مراجعه کنید.
هزینه عمل سنگ شکنی کلیه با دستگاه ESWL در اصفهان
موارد زیادی، صرف نظر از روش درمان استفاده شده، بر هزینه درمان تاثیر می گذارند. به طور کلی سه عامل اصلی وجود دارند که می توانند باعث تغییر هزینه درمان شوند:
- امکانات مرکز درمان: مرکز درمانی که در آن تحت درمان قرار می گیرید، بر هزینه سنگ شکنی تاثیر دارد. هزینه انجام سنگ شکنی و بستری شدن در یک بیمارستان خصوصی در مقایسه با یک مرکز خدمات درمانی سرپایی بسیار بیشتر است. با توجه به هزینه بالاتر نگهداری و اداره یک بیمارستان خصوصی، هزینه درمان بیمار در این مراکز نیز بالاتر خواهد بود.
- داشتن بیمه: هزینه سنگ شکنی با توجه به نوع بیمه بیمار می تواند متفاوت باشد. در واقع هزینه سنگ شکنی تا حد زیادی به نوع بیمه و درصد پوشش ارائه شده بستگی دارد. بعلاوه باید بدانید که در صورت نداشتن بیمه، باید کل هزینه سنگ شکنی را از جیب بپردازید.
- محل زندگی: منطقه، استان و یا حتی شهر محل زندگیتان بر هزینه خدمات درمان تاثیر می گذارد. زندگی در یک نقطه روستایی و امکانات درمانی کمتر در مقایسه با شهرهایی که انتخاب های گسترده تری داشته باشید، احتمالا با هزینه درمان بیشتری همراه میشود.
برای آگاهی از این که کدام ترشحات از آلت تناسلی نیاز به درمان دارند ؛ کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
رژیم غذایی مناسب در بیماران مستعد ابتلا به سنگ کلیه
تاریخ انتشار : 1402-09-08تاریخ بروز رسانی : 1403-07-05 -
رژیم غذایی مناسب در بیماران مستعد ابتلا به سنگ کلیه
تاریخ انتشار : 1402-08-07تاریخ بروز رسانی : 1403-07-05 -
سنگ شکن کلیه با لیزر چگونه است و چقدر طول میکشد؟
تاریخ انتشار : 1402-02-18تاریخ بروز رسانی : 1403-07-05 -
رنال کولیک، بیماری هزار چهره
تاریخ انتشار : 1387-11-09تاریخ بروز رسانی : 1402-07-05 -
سنگ های سیستم ادراری کدامند؟
تاریخ انتشار : 1399-12-08تاریخ بروز رسانی : 1403-05-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .