منو اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم - تلفن : 35548081 - 031
جراحی میکروسکوپیک ناباروریجراحی میکروسکوپیک واریکوسلدکتر قهرمان نژاد
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / کلیه و مجاری ادراری / تغذیه مناسب برای پیشگیری و درمان سرطان کلیه

تغذیه مناسب برای پیشگیری و درمان سرطان کلیه

کلیه ها جفت هستند، اما این اندام ها به قدری سخت کار هستند که اکثر افراد برای داشتن یک زندگی سالم تنها به یکی نیاز دارند. کلیه ها با هر ضربان قلب کار می کنند و خون ما را از مواد زائد، سموم و آب اضافی با سرعت نیم فنجان در دقیقه پاک می کنند که روزانه در حدود 150 لیتر خون در کلیه فیلتر می شود. شایع‌ترین شکل سرطان کلیه که سرطان سلول کلیوی نامیده می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که تومورهای بدخیم در فیلترهای کوچکی که خون را تمیز می‌کنند، ایجاد می‌شوند. علائم شامل خون در ادرار ، درد پشت یا پهلو و توده در شکم است. هر چیزی که ما مصرف می کنیم از کلیه های ما عبور می کند و بر سلامت آنها تأثیر می گذارد. در واقع، عوامل موثر در ایجاد سرطان کلیه، سیگار کشیدن و چاقی هستند. به همین دلیل است که آنچه می خوریم برای سلامت کلیه ها مفید است.

آنچه در این مطلب میخوانید

رژیم غذایی مبتلایان به سرطان کلیه

در حالی که نیازهای غذایی شما ممکن است به نوع درمان و مرحله سرطان شما بستگی داشته باشد، چند غذا وجود دارد که در صورت امکان باید سعی کنید در تمام وعده های غذایی خود بگنجانید:

میوه ها و سبزیجات:

میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر و منبع خوبی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند. آنها همچنین می توانند به کاهش سطح کلسترول و مدیریت قند خون شما کمک کنند. سبزیجات غنی از فیبر مانند لوبیا و نخود نیز مفید هستند.
می بایست در حدود 4 وعده میوه و 5 وعده سبزیجات هر روز از منابع مختلف خورده شود. چند نمونه میزان مصرف میوه و سبزیجات در روزعبارتند از:

  1. 1 عدد سیب متوسط
  2. 6 عدد هویج کوچک
  3. 16 دانه انگور
  4. نصف یک سیب زمینی متوسط
  5. 1 فنجان سبزیجات برگدار خام

غلات کامل:

نان سبوس دار، برنج وحشی و ماکارونی گندم منابع عالی انرژی هستند. آنها همچنین سرشار از فیبر، آهن و ویتامین B هستند. برخی از غلات کامل، مانند برخی از نان های سبوس دار و محصولات سبوس دار، می توانند سرشار از فسفر باشند. در حالی که این ماده معدنی معمولی نباید برای افراد دارای کلیه های سالم مشکلی ایجاد کند، مصرف بیش از حد آن در زمانی که کلیه های شما به درستی کار نمی کنند ممکن است باعث برخی مشکلات سلامتی شود.

این به این دلیل است که کلیه ها به تعادل مقدار فسفر در بدن شما کمک می کنند. فسفر در بسیاری از غذاها وجود دارد و مقادیر کمی از آن حتی اگر مبتلا به سرطان کلیه هستید هنوز هم خوب است. با این حال، توصیه پزشک شما در مورد مصرف شخصی فسفر شما باید همیشه بر دستورالعمل های عمومی اولویت داشته باشد.

بیشتر بدانید : علائم سرطان کلیه

پروتئین ها:

پروتئین ها بخشی ضروری از رژیم غذایی هر فرد هستند، زیرا به ساخت و حفظ توده عضلانی کمک می کنند. اما پروتئین بیش از حد برای افراد مبتلا به سرطان کلیه ممکن است باعث تجمع مواد زائد ناشی از هضم غذا در جریان خون شود. این ممکن است علائمی مانند خستگی، حالت تهوع و سردرد ایجاد کند. با یک پزشک یا یک متخصص تغذیه در مورد میزان مناسب و بهترین انواع پروتئین برای گنجاندن در رژیم غذایی خود صحبت کنید.

تغذیه بیماران سرطان کلیه

در پیشگیری و درمان سرطان کلیه از چه غذاهایی باید اجتناب کرد؟

چندین غذا می توانند خطر عوارض مرتبط با کلیه را افزایش دهند. اگر امکان اجتناب از این غذاها یا عادات وجود ندارد، سعی کنید در صورت امکان مصرف خود را محدود کنید.

غذاهایی که نمک زیادی دارند:

نمک زیاد می تواند تعادل مایعات را در بدن شما مختل کند و منجر به فشار خون بالا شود. این می تواند علائم کاهش عملکرد کلیه را تشدید کند. غذاهای فرآوری شده معمولاً سرشار از سدیم هستند، بنابراین در صورت امکان، سعی کنید کمتر از موارد زیر مصرف کنید:

در صورت امکان، به جای نمک از گیاهان و ادویه ها برای طعم دادن استفاده کنید. با این حال، اگر از گیاهان غیر متعارف استفاده می کنید، با پزشک خود مشورت کنید.

غذاهای سرشار از فسفر:

فسفر یک ماده معدنی طبیعی است که به طرق مختلف به بدن شما کمک می کند، از جمله کمک به استحکام استخوان. اما در افرادی که به دلیل سرطان عملکرد کلیه آنها کاهش یافته است، فسفر بیش از حد می تواند استخوان های شما را ضعیف کند و همچنین عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. اگر پزشک شما در مورد دریافت فسفر شما نگران است، ممکن است به شما توصیه کند که مقدار غذاهای غنی از فسفر مصرفی خود را کاهش دهید، مانند:

مصرف بیش از حد آب:

هیدراتاسیون بیش از حد ممکن است مشکلاتی را برای افراد مبتلا به سرطان کلیه ایجاد کند. کاهش عملکرد کلیه می تواند تولید ادرار شما را به خطر بیندازد و باعث شود بدن شما مایعات زیادی را حفظ کند. برای همه مهم است که مقدار زیادی آب بنوشند، اما سعی کنید مصرف مایعات خود را کنترل کنید تا بیش از حد مصرف نکنید.

غذاها و نوشیدنی های بسیار فرآوری شده:

یک مطالعه در سال 2018، 10 درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان برای افرادی که غذاهای فوق فرآوری شده می خورند را نشان داد. افزایش خطر مرگ و میر با سطوح پایین تر از کیفیت رژیم غذایی مرتبط بوده است. گوشت قرمز و فرآوری شده با کیفیت غذایی پایین تری مطابقت دارد. سعی کنید غذاها و نوشیدنی های بسیار فرآوری شده را محدود کنید، مانند:

الکل:

آبجو، شراب و مشروبات الکلی می توانند با داروهای سرطانی که مصرف می کنید تداخل داشته باشند. همچنین شواهد محدودی مبنی بر نوشیدن الکل وجود دارند که ممکن است خطر عود و مرگ و میر برای سرطان کلیه را افزایش دهد.

عوارض طول درمان سرطان کلیه بر رژیم غذایی

در حالی که یک رژیم غذایی متنوع و غنی از مواد مغذی یکی از بهترین راه ها برای مراقبت از خود است، درمان سرطان می تواند اثرات متفاوتی بر بدن و اشتهای شما داشته باشد.

اشتهای ضعیف:

کاهش وزن در طول درمان بسیاری از انواع سرطان از جمله سرطان کلیه رایج است. ممکن است متوجه شوید که ذائقه شما نسبت به برخی غذاها تغییر می کند. چیزهایی که قبلا برای شما جذاب بودند ممکن است دیگر اشتها آور نباشند و حتی ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع در شما شوند. اما می‌توانید از آزمون و خطا برای یافتن چند غذای معمولی که به شما احساس بیماری نمی‌دهند، استفاده کنید.
حتی اگر احساس گرسنگی خاصی ندارید، سعی کنید وعده های غذایی منظم بخورید تا سطح انرژی شما در طول روز ثابت بماند. اگر در خوردن وعده های کامل مشکل دارید، ممکن است لازم باشد به جای دو یا سه وعده بزرگ، وعده های غذایی خود را به پنج یا شش وعده کوچکتر تقسیم کنید. بزرگترین وعده غذایی خود را در زمانی که در گرسنه ترین حالت خود هستید بخورید، مهم نیست چه زمانی از روز است. اگر اشتهای شما مثل قبل نیست، میان وعده‌های غذایی و اسموتی ها ممکن است گزینه های خوبی برای دریافت کالری اضافی باشند. با پزشک خود یا یک متخصص تغذیه در مورد سالم ترین گزینه ها مشورت کنید.

ضعف:

مواجهه با تغییرات انرژی در حین انجام درمان سرطان معمول است. ممکن است انرژی کمتری نسبت به حالت عادی داشته باشید و حتی ممکن است با ضعف و خستگی مقابله کنید. با پزشک، متخصص تغذیه، همسر یا مراقب خود در مورد گزینه های مختلف وعده غذایی صحبت کنید. غذاهای خاصی وجود دارند که ممکن است در عین تهیه آسان، برای تامین انرژی شما مفید باشند. تعدادی از آنها عبارتند از:

اینستاگرام دکتر صالحی

سایر عوارض جانبی:

درمان سرطان می تواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند و شما را مستعد ابتلا به عفونت کند. به همین دلیل، ممکن است بخواهید این اقدامات احتیاطی را هنگام تهیه و نگهداری وعده های غذایی خود انجام دهید:

ممکن است در حین انجام انواع خاصی از درمان با زخم های دهان یا مشکلات بلع دست و پنجه نرم کنید. اگر اینطور است، روش هایی وجود دارد که ممکن است به شما در حفظ اهداف کالری و مواد مغذی روزانه کمک کند:

برای آگاهی از فرآیند سنگ شکنی کلیه کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

دکتر پیمان صالحی
بورد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان و اختلالات جنسی

انجام جراحی های میکروسکوپیک ناباروری ، جــراحی میـکروسـکوپیک واریـکوسل ، جراحی میکروسکوپیک بازگرداندن وازکتومی ، عمل جــراحی نمونـه بـرداری بیــضه بـا روش میـکروسکوپیــک ( میکروتـسه )

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین