اعتیاد به فیلم های پورن و نحوه درمان
تماشای پورنوگرافی تبدیل به یک سرگرمی بسیار رایج در میان افراد به خصوص جوانان شده است. استدلال بسیاری از افراد از تماشای پورنوگرافی، خودکاوی، آموزش جنسی و حتی بهبود روابط با شریک زندگی است، اما قطعا دیدن پورن معیار مناسبی برای انجام رابطه نیست. وعادت کردن به این عمل ناشایست میتواند بسیار مخرب باشد؛ تا جایی که پورنوگرافی به یک اعتیاد تبدیل می شود و بر زندگی روزمره شما تأثیر میگذارد و میتواند برای شما مشکل ساز باشد.
- اعتیاد به پورنوگرافی چیست؟
- علائم اعتیاد به فیلم های پورن
- دلایل اعتیاد به پورنوگرافی
- اعتیاد به پورنوگرافی در زنان بیشتر است یا مردان
- راههای درمان اعتیاد به فیلم های پورن
- عوارض اعتیاد به فیلم های پورن
- فواید ترک اعتیاد به پورنوگرافی
- آیا اثر پورنوگرافی بر مغز پس از ترک از بین می رود؟
- برای ترک اعتیاد به پورن به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
اگرچه که بسیاری از افراد این اعتیاد را مخرب نمیدانند اما باید توجه داشت که اثراتی که اعتیاد به پورنوگرافی بر زندگی شخص می گذارد چیزی مانند اثرات اعتیاد به مواد مخدر است ؛ بنابراین باید به محض تشخیص اعتیاد توسط متخصص روانشناس ، برای درمان آن اقدامات لازم را انجام داد. ترک این نوع اعتیاد در دنیایی که دسترسی آسان به این محتوا های غیر اخلاقی وجود دارد یک تلاش بزرگ به حساب می آید زیرا به شجاعت، تأمل و انعطاف پذیری زیادی نیاز دارد.
اعتیاد به پورنوگرافی چیست؟
هنگامی که افراد نمیتوانند نگاه کردن به پورن را متوقف کنند، اعتیاد به پورن یا Porn addiction اتفاق میافتد. به این صورت که این مشکل به حدی می رسد که در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد می کند. آمار مبتلایان به این اعتیاد پیوسته در حال افزایش است. ترک پورن نیز به دلیل دسترسی راحت و بدون تلاش به این محتوا می تواند کار دشواری باشد.
همچنین بخوانید: عوارض خودارضایی در مردان
علائم اعتیاد به فیلم های پورن
- این افراد مدت زمان زیادی را صرف تماشای محتواهای پورنوگرافی می کنند و این بازه زمانی مدام در حال افزایش است یا بهعبارت دیگر کم نمیشود.
- ایجاد اختلال در فعالیت های روزمره و همچنین از دست دادن علاقمندی به فعالیت ها
- ایجاد احساس ناراحتی و علائم ترک هنگام تماشا نکردن فیلم های مستهجن و یا عدم دسترسی به آنها
- داشتن حس ناخوشایند عذاب وجدان بعد از دیدن فیلم های پورن
- این افراد سعی دارند رفتارهای بازیگران پورنوگرافی را اجرا کنند و از شریک جنسی خود انتظار دارند مانند آنها رفتار کند.
- بسیاری از افراد معتاد به پورن بدون دیدن فیلمهای مستهجن تمایلی به ایجاد رابطه با شریک جنسی خود ندارند یا از آن لذت نمیبرند.
- علاقه مندی کمتر به ارتباطات اجتماعی
- انجام خود ارضایی به شکلی افراطی
- تماشای پورن در این افراد به یک عادت مداوم تبدیل شده است که حتی ممکن است به تماشای پورنوگرافی در محیط های نامناسب همچون مدرسه، محل کار و… بپردازند.
- افراد معتاد به محتوای پورنوگرافی بههیچ وجه نمیتوانند در مقابل دیدن این نوع فیلمها مقاومت کند، حتی اگر به قیمت عقب ماندن او از کارهای روزانه باشد.
- تماشای پورن برای پرت کردن حواس خود از احساسات و عواطف ناخوشایند یا کمک به تغییر خلق و خو که در افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب(یا سایر مشکلات سلامت روان) رایج است.
دلایل اعتیاد به پورنوگرافی
تنوع بالا
تنوع بسیار زیاد این فیلمها یکی از مهم ترین دلایل اعتیادآور در تماشای فیلمهای پورن است. معمولاً تصور رابطه جنسی با یک نفر برای برخی از افراد کسل کننده و ناخوشایند است. به همین دلیل این افراد سعی میکنند در کنار روابط جنسی با شریک جنسی خود، نیازهایشان را با دیدن رابطه جنسی افراد مختلف در شرایط متنوع ارضاء کنند.
اعتیاد به پورن به دلیل بیماری های زمینه ای روحی روانی
اعتیاد به پورن که یکی ازاختلالات جنسی به حساب می آید ، گاهی مرتبط به بیماری های روحی روانی می باشد. توجه داشته باشید که همه افرادی که اعتیاد به پورن دارند دارای بیماری روانی نیستند اما با این حال، برخی از شرایط سلامت روان می تواند به ایجاد و تداوم رفتارهای اعتیادآور مرتبط با پورنوگرافی کمک کند. ممکن است افرادی که از مشکلات روحی و روانی رنج می برند برای فرار از ناراحتی، افسردگی و اضطراب خود به پورنو گرافی روی بیاورند که علاوه بر تسکین موقت باعث حواس پرتی فرد از مشکلات فعلی می شود.
شرایطی مانند افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلالات مربوط به تروما، یا مشکلات سوء مصرف مواد می توانند میتوانند آسیب پذیری در برابر رفتارهای اعتیادآور از جمله مصرف بیش از حد پورنوگرافی ایجاد کنند، زیرا افراد ممکن است برای مدیریت علائم سلامت روان خود به شیوه ای ناسالم به پورنوگرافی وابسته شوند.
تجربه لذت بسیار زیاد
گاهی افراد در فیلم های پورن، به دنبال ایده آل خوداز رابطه جنسی هستند که به دلیل وجود انواع حالت های مختلف در سایتهای پورنوگرافی فرد با توجه به علایق خود با دیدن رابزه جنسی مورد نظرش به اوج لذت جنسی می رسد.
مشکلات زناشویی
از دلایل احتمالی اعتیاد به پورن در زندگی مشترک، نرسیدن به ارضای جنسی می باشد. هنگامی که زوجین در روابط خود با مشکلاتی مانند مسائل ارتباطی، عدم صمیمیت، نداشتن رابطه جنسی کافی و یا تعارضات حل نشده مواجه می شوند، می تواند منجر به از هم گسیختگی روابط عاطفی و رضایت جنسی شود. وقتی زوجها برای برآوردن نیازهای یکدیگر به نتیجه دلخواه نمیرسند، یکی از زوجها ممکن است به دنبال پورنوگرافی به عنوان جایگزین آن باشد.
در دسترس بودن
متأسفانه با شرایط موجود درجامعه امروزه امکان ازدواج و برقراری رابطه جنسی سالم برای بسیاری از جوانان فراهم نیست. این افراد به ناچار برای برطرف کردن نیازهای خود به دیدن فیلمهای پورن روی میآوردند و به تدریج دیدن این فیلمها به یک عادت همیشگی و در نتیجه به یک اعتیاد برای آنها تبدیل می شود.
همچنین با رسیدن به سن بلوغ، اندامهای جنسی توانایی تولیدمثل پیدا میکند و نیازهای جنسی در نوجوانان ایجاد می شود. از طرفی نوجوانانبه دلایل مختلفی آمادگی تشکیل خانواده یا برقراری رابطه جنسی را ندارند. از همین رو برای ارضاء حس نیاز خود به تماشای فیلمهای پورن میپردازند و این رفتار به مرورزمان در آنها تبدیل به یک عادت همیشگی میشود.
مسائل بیولوژیکی
سیستم پاداش مغز یکی از جنبه های بیولوژیکی است که می تواند به اعتیاد به پورن کمک کند. وقتی فردی درگیر فعالیتهای لذت بخشی مانند تماشای پورنوگرافی می شود، مغز با ترشح دوپامین که یک انتقال دهنده عصبی مرتبط با لذت و پاداش است که باعث رسیدن فرد به نهایت لذت می شود. فرار گرفتن مداوم فرد در این وضعیت منجر به حساسیت زدایی می شود که فرد را ملزم می کند برای رسیدن به همان سطح رضایت به دنبال موارد جدید تر باشد. همچنین وابستگی به این چرخه، تبدیل به وسیله ای برای ترشح دوپامین می شود که می تواند منجر به ایجاد الگوهای رفتاری اعتیاد آور شود.
اعتیاد به پورنوگرافی در زنان بیشتر است یا مردان
طی گزارش یکی از سایتهای معروف پورنوگرافی در سال 2018 حدود 92 میلیون نفر بازدید کننده به این سایت مراجعه کردهاند که اغلب افراد را مردان تشکیل داده بودند.
راههای درمان اعتیاد به فیلم های پورن
فرد ی که اعتیاد به فیلم پورن دارد نیز مانند سایر اعتیاد ها باید تحت درمان قرار گیرد. معمولاً از روشهای مختلفی برای درمان این نوع اعتیاد استفاده میشود که گاهی به تنهایی و گاه به صورتی ترکیبی میتوانند در درمان این اختلال مؤثر باشند. در مجموع روشهای درمانی برای اعتیاد به پورن عبارتاند از:
- برای خود یک سرگرمی ایجاد کنید
یکی از راههای مؤثر برای درمان اعتیاد به پورنو گرافی سرگرم شدن با تفریحات سالم است. سعی کنید بیکار نمانید و در وقتهای آزاد خود ورزش کنید یا به یادگرفتن یک حرفه مشغول شوید.
- ابزارهای دسترسی به فیلم های پورن را حذف کنید
حذف فیلترشکنها یا ابزارهای دسترسی به این ویدیوها یک گام دیگر برای درمان این اختلال است. اگر با گوشی، کامپیوتر، لپ تاپ یا تبلت و از طریق آی دی ایمیل خود به سایتهای پورنوگرافی وارد میشوید، بهتر است رمز ایمیل خود را به یکی از اعضای خانواده خود دهید تا به خاطر خجالت کشیدن از آنها، وارد این سایتها نشوید.
- جای خواب خود را تغییر دهید
اگر اغلب شبها هنگام خواب و در اتاق خود به تماشای این فیلمها مینشینید، سعی کنید جای خواب خود را به طور موقت تغییر دهید و در کنار سایر اعضای خانواده بخوابید. این کار باعث میشود بستر تماشای پورن برای شما فراهم نشود و کمتر به تماشای آن بپردازید.
- از تنها ماندن اجتناب کنید
تنها ماندن یکی از مواردی است که باعث تحریک به رفتارهایی مانند خودارضایی میشود. بنابراین سعی کنید در خانه تنها نباشید و یا وقتهایی که تنها هستید را با دوستان خود سپری کنید.
- از روان درمانگر کمک بگیرید
ممکن است روش های فوق به تنهایی در ترک اعتیاد به فیلم پورن تاثیر گزار نباشد به همین دلیل فرد مبتلا به راهنماییها و مشاوره یک فرد آگاه نیاز دارد. کمک گرفتن از مشاوره میتواند در ترک این عادت تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.
عوارض اعتیاد به فیلم های پورن
اعتیاد به پورن می تواند در جنبه های مختلف زندگی فرد تاثیر بگذارد که شامل موارد زیر می باشد:
عوارض روانی
- احساس شرم، گناه، خشم وعزت نفس پایین
- تجربه علائم اضطراب، افسردگی یا سایر اختلالات همزمان
- مشغولیت با افکار یا خیالات جنسی که در طول روز ادامه دارد.
- رفتارهای تکانشی یا پاداش جویانه
- داشتن یک تصویر بدن تحریف شده از خود به دلیل تماشای بازیگران فیلم های پورن
عوارض اجتماعی
- تمایل به منزوی بودن و کناره گیری از افراد و فعالیت های اجتماعی
- عدم رفتن و شرکت به دورهمی های دوستانه یا جلسات کاری و امور برنامه ریزی شده قبلی
- به تعویق انداختن مسئولیت های شخصی و اجتماعی
- تصمیم و ترجیح به ماندن در خانه و تماشای پورن به جای رفت و آمد و معاشرت با آشنایان
از دیگر عوارض اعتیاد به تماشای فیلم پورن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمایل نداشتن برای ازدواج و زندگی مشترک
- انتظارات غیر معمول از شریک جنسی
- تنوع طلبی
- زود انزالی
فواید ترک اعتیاد به پورنوگرافی
- بهبود قدرت بدنی، افزایش انرژِی و نشاط
- افزایش احساس اعتماد به نفس و عزت نفس
- بهبود ارتباط عاطفی با شریک زندگی
- افزایش قدرت تمرکز و توجه
- بهبود کیفیت خواب
- افزایش رضایت و برانگیختگی جنسی
- افزایش قدرت هدف گذاری و پیگیری اهداف
آیا اثر پورنوگرافی بر مغز پس از ترک از بین می رود؟
تغییرات مغزی پس از ترک خودارضایی میتواند از دیدگاههای مختلف مورد بررسی قرار گیرد:
تجربه افت میزان اثار لذت بخش
اعتیاد پورنوگرافی ممکن است به افراد تجربه افزایش میزان لذت بخشی در خودارضایی را ارائه دهد. این تجربهها معمولاً با ترشح مواد شیمیایی مغزی مرتبط مانند دوپامین همراه هستند. پس از ترک پورنوگرافی، افراد ممکن است به مدت کوتاهی احساس کاهش این احساس لذت بخش را داشته باشند. این امر ممکن است باعث نگرانی و احساس ناراحتی شود.
تغییر در تصویر بدن و عقیدهها
ممکن است پورنوگرافی تصاویر ناصحیح از بدن و علاقههای جنسی در فرد ایجاد کند. با ترک پورنوگرافی، افراد ممکن است تصویر بدن خود و عقیدههای جنسی خود را بازبینی کنند و به تدریج به تصویری مثبت تر از خود برسند.
تاثیر بر اعتیاد و انگیزه جنسی
پورنوگرافی به عنوان یک عامل تحریک کننده برای اعتیاد به خودارضایی و تجربه جنسی مانند یک عملکرد معمولی تأثیر بگذارد. که پس از ترک پورنوگرافی، افراد ممکن است انگیزه جنسی خود را با تجربه جنسی با شریک جنسی یا روابط انسانی دیگر تغییر دهند.
بازیابی عملکرد مغز
ترک اعتیاد به پورنوگرافی تأثیرات مثبتی بر مغز و سیستم عصبی دارد اما باید توجه داشت که اثرات ممکن است بسته به مدت زمان و شدت اعتیاد، متفاوت باشند و زمان لازم برای بهبود کامل ممکن است متنوع باشد.
همانطور که گفته شد پورنوگرافی باعث تغییراتی در مغز می شود.
با این حال، با ترک اعتیاد و قطع استفاده از پورنوگرافی، مغز میتواند به طور تدریجی به وضعیت طبیعی خود بازگردد. مغز انسان قابلیت تغییر و بازسازی، معروف به نوروپلاستیسیته، را دارد. در این صورت اتصالات عصبی مغز میتوانند تغییر کنند و بهبود یابند. مطالعات نشان دادهاند که با قطع استفاده از پورنوگرافی، میزان دوپامین (مادهای که در سیستم پاداش مغز موجود است) در مغز به حالت طبیعی بازمیگردد و احساس رضایت و شهوت از رویدادهای طبیعی افزایش مییابد.
برای ترک اعتیاد به پورن به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
درمان اعتیاد به پورن، توسط روان شناس یا روانپزشک امکانپذیر است. همچنین حضور در جلسات سکس تراپی بسیار موثر می باشد و به درمان آن نیز کمک می کند. درمان اعتیاد به پورن، باتوجه به علت زمینهای و نحوه بروز آن در زندگی شخصی، متفاوت است.
برای آگاهی از کاربرد واکسن گارداسیل در درمان زگیل تناسلی ، روی لینک کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تاثیر داروهای ضد افسردگی و اضطراب در ایجاد اختلالات جنسی
تاریخ انتشار : 1401-07-12تاریخ بروز رسانی : 1403-07-13 -
کاهش میل جنسی در آقایان
تاریخ انتشار : 1396-07-18تاریخ بروز رسانی : 1402-07-07 -
داروهای عامل اختلالات جنسی در مردان و زنان
تاریخ انتشار : 1388-12-09تاریخ بروز رسانی : 1402-07-05 -
انزال زودرس و راه های درمان آن
تاریخ انتشار : 1396-08-23تاریخ بروز رسانی : 1402-07-07 -
علل کاهش میل جنسی در مردان
تاریخ انتشار : 1396-08-29تاریخ بروز رسانی : 1402-07-07
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .