منو اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم - تلفن : 35548081 - 031
جراحی میکروسکوپیک ناباروریدکتر قهرمان نژادجراحی میکروسکوپیک واریکوسل
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بیماری های پروستات / انواع روش های جراحی پروستات و عوارض آنها

انواع روش های جراحی پروستات و عوارض آنها

پروستات غده‌ای به اندازه‌ی یک گردو است که جزو اندام تولید مثلی مردان محسوب می‌شود و در قسمت جلویی راست‌روده و بین مثانه و آلت تناسلی قرار گرفته‌است. این غده مایعی به نام مایع پروستات تولید می‌کند که بخشی از مایع انزال مردان است. از داخل این غده، مجرای ادراری اسپرم‌ها را عبور داده و در نهایت موجب تخلیه‌ی آن می‌شود. پروستات ممکن است دچار بیماری‌های مختلفی گردد که از جمله در مردان بالای 50 سال بسیار شایع هستند. از جمله‌ی بیماری‌های پروستات می‌توان به پروستاتیت (عفونت) حاد باکتریایی، پروستاتیت مزمن باکتریایی، هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات و سرطان پروستات اشاره‌کرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

بسته به آسیب واردشده به پروستات، روش‌های درمانی مختلفی نیز وجود دارند. انواع پروستاتیت معمولا با آنتی‌بیوتیک و سایر داروها درمان می‌شوند اما برای درمان هایپرپلازی خوش‌خیم و سرطان پروستات معمولا نیاز به انواع جراحی خواهدبود. در ادامه به بررسی جراحی‌های مختلف پروستات و عوارض آنها خواهیم‌ پرداخت.

شما می‌توانید برای درمان بزرگی پروستات به کلینیک تخصصی دکتر پیمان صالحی در اصفهان مراجعه نمایید. در این مرکز با بررسی بیماری شما و شرایطی که در آن هستید؛ بهترین روش درمانی در نظر گرفته می‌شود. اگر مایل به هماهنگی با این مرکز یا کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌باشید؛ با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.

پروستاتکتومی

پروستاکتومی شامل روش‌های جراحی مختلف است که به از بین بردن بخشی یا تمام غده‌ی پروستات منجر می‌شود.این روش برای درمان سرطان پروستات و درمان پروستات بزرگ‌شده بکار می‌رود. در روش سنتی این نوع جراحی، پوست را برش داده و از طریق حفره‌ی ایجادشده، به پروستات و بافت‌های اطراف آن دسترسی پیدا می‌کنتد. برش می‌تواند در پایین شکم (روش رتروپوبیک) و یا بین مقعد و کیسه‌ی بیضه (روش پرینه‌ای) ایجاد شود که اولویت با برش در پایین شکم است زیرا روش پرینه‌ای احتمال اختلال و ناتوانی در نعوظ پس از جراحی را بالا می‌برد.

در روش‌های جدیدتر برای پروستاکتومی از روش لاپراسکوپی نیز استفاده می‌شود. در روش لاپراسکوپی، برش‌های کوچکی در پوست ایجاد می‌شوند و از طریق لوله‌ها یا بازوهای رباتیک، تغییرات مورد نظر پزشک بر روی پروستات اعمال می‌شود.

جراحی پروستات و عوارض آن

عواض جراحی پروستاکتومی

بسته به روش استفاده‌شده برای پروستاکتومی، عوارض زیر ممکن است بروز کند:

صفحه اینستاگرام دکتر پیمان صالحی

جراحی لیزری پروستات

در این روش، بافت پروستاتی آسیب‌دیده را که مانع جریان طبیعی ادرار است، با استفاده از لیزر و بدون برش پوست از بین می‌برند. این روش بیشتر برای درمان هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات کاربرد دارد.

عوارض جراحی لیزری پروستات

  1. ناتوانی در ادرار چند روز پس از جراحی. تا رفع این مشکل از سوند مثانه استفاده می‌شود.
  2. عفونت در مجاری ادراری
  3. تنگی یا انسداد مجاری ادراری بوسیله‌ی باقی‌مانده‌ی بافتی پس از جراحی
  4. ارگاسم خشک (اسپرم‌ها به جای خروج از بدن، به مثانه وارد می‌شوند)
  5. با توجه به اینکه انزال صورت نمی‌گیرد و مایع منی به مثانه وارد می‌شود فرد عقیم شده و امکان زادآوری نخواهد داشت.
  6. اختلال در نعوظ . این مشکل در جراحی لیزری کمتر از سایر انواع جراحی پروستات ایجاد می‌شود.
  7. به دلیل اینکه بخشی از پروستات توسط لیزر از بین می‌رود، احتمال عود مجدد پروستات توسط یخش‌های باقی‌مانده وجود دارد.

3. دسترسی به پروستات از طریق پیشابراه

دسترسی به پروستات از طریق پیشابراه به دو هدف می‌تواند صورت بگیرد. اول برداشتن کامل پروستات یا بخشی از آن که روش TURP نام دارد و برای هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات استفاده می‌شود. در این روش بخشی از پروستات را برش داده و سپس بافت‌های برش‌یافته را از داخل مثانه خالی می‌کنند. در روش دوم که TUIP نام دارد برش‌های کوچکی در پروستات و گردن مثانه ایجاد می‌شود تا جریان ادرار به حالت طبیعی بازگردد.
عوارض جراحی پروستات به روش دسترسی از طریق پیشابراه:

برای کاهش اثرات مخرب جراحی، پس از جراحی پروستات باید موارد زیر را رعایت کرد:

در نهایت باید توجه داشت که روشهای درمانی مختلف با توجه به شرایط هر فرد ممکن است عوارض مختلفی را نشان دهد که بررسی آنها و پاسخ مناسب به آن‌ها باید زیر نظر پزشک متخصص باشد.


آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :محمدفاطمی [ 1402-10-23 ]
سلام پرستادم ۳۷ هست ولی بعزی شب ها چند بارمیرم ادرار بعزی شب ها کمتر زور ها هم همین ایا عمل نیاز دارن

جهانبخش مقصودی [ 1402-06-21 ]
سلام خسته نباشید پدر بنده دارای قند خون میباشد که دکتر گفته قند باعث از بین رفتن عضله مثانه اش شده الان پروستات هم داره ک باید عمل بشه آیا بعد عمل ب طور کامل بهبود پیدا میکنه

مهدی کمالی [ 1402-01-15 ]
کسانی که پروستات عمل میکنند وپروستات در میاورن راهی دارد دوباره عمل کنند که اسپرم داخل مثانه نریزد بیرون بریزد یعنی میشه لطفا راهنمایی کنید دعا گوی شما انشاالله سال خوبی داشته باشید پر خیر برکت با سلامتی و شادابی سال نو شما مبارک دکتر خوبم

مهدی کمالی [ 1402-01-15 ]
سلام سوال داشتم

سالار جهانگیری [ 1401-05-12 ]
اگرسرتان پروستاد داشته باشی وعمل کنی کلا برش داری چه عوارضی دارد؟ ممنون

عزیزاله سبکتکین [ 1401-04-27 ]
با سلام پروستاتم بزرگه اندازه 86 ولی دارو میخورم چندین بار ادرارم بند اومده سوند زدم آیا میتونم عمل لیزر انجام بدم یا با دارو خوب میشود ممنون

عباس عقدایی [ 1400-11-25 ]
تشکرازاطلاعات مفید درباره عمل پروستات. آیا برداشتن کامل پروستات ترجیح داده میشودیانه. مزایا و عوارض آن چیست

جعغر [ 1400-10-11 ]
سلام من سه سال پیش پروستاتم رو عمل کردم ولی جای عملم به تازگی شروع به درد کرده یک نوع دارو هم واسه پبشگیری دکتر بهم تجویز کرده ولی به علت تحریم دارو ضعیفتر و ایرانی اونو استفاده میکنم علت این درد میتونه از دوباره رشد اون سرطان کوچیک که مونده باشه

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

دکتر پیمان صالحی
بورد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان و اختلالات جنسی

انجام جراحی های میکروسکوپیک ناباروری ، جــراحی میـکروسـکوپیک واریـکوسل ، جراحی میکروسکوپیک بازگرداندن وازکتومی ، عمل جــراحی نمونـه بـرداری بیــضه بـا روش میـکروسکوپیــک ( میکروتـسه )

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین