منو اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم - تلفن : 35548081 - 031
جراحی میکروسکوپیک ناباروریجراحی میکروسکوپیک واریکوسلدکتر قهرمان نژاد
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بیماری های پروستات / سونوگرافی پروستات و کاربرد آن چیست ؟

سونوگرافی پروستات و کاربرد آن چیست ؟

غده پروستات یکی از اندام‌های مردان می‌باشد که در ناحیه پایین شکم و در قسمت خروجی مثانه قرار دارد. این غده یک رشد دومرحله‌ای دارد به این معنی که بزرگ شدن آن در سنین بلوغ و بعد از سن 35 سالگی رخ می‌دهد؛ اما در صورت رشد بیش از اندازه و بزرگ شدن آن باید دلیل را جویا شد. سونوگرافی به عنوان یکی از ابزارهای تشخیصی دقیق برای بررسی پروستات شناخته شده است. سونوگرافی پروستات، آزمایشی است که با پرتاب امواج صوتی از بافت های بدن، تصاویر سیاه و سفید از پروستات تولید می کند. این آزمایش برای بررسی پروستات از نظر وجود هرگونه ناهنجاری، سرطان یا سایر بیماری های مرتبط با پروستات استفاده می شود. این آزمایش بی خطر است و در کمتر از یک ساعت انجام می شود. این به پزشک کمک می کند تا شرایط احتمالی پروستات را قبل از جدی تر یا غیر قابل کنترل بودن تشخیص دهد.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل انجام سونوگرافی پروستات

سونوگرافی پروستات برای آزمایش غده پروستات و بافت های اطراف آن در مردان انجام می شود. در صورتی که بیمار شرایط زیر را داشته باشد توصیه می شود:

سونوگرافی پروستات

شرایط قبل از سونوگرافی پروستات

برای انجام سونوگرافی پروستات عموماً کار خاصی لازم نیست انجام شود. به طور کلی، دستورالعمل های زیر برای کسب نتیجه بهتر از آزمایش سونوگرافی پروستات وجود دارد:

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درجه بندی سرطان پروستات

روش انجام سونوگرافی پروستات

در آقایان غده پروستات دقیقاً در جلو راست روده قرار دارد، بنابراین معاینه سونوگرافی به منظور قرار دادن مبدل تصویربرداری در نزدیک‌ترین حد ممکن به غده پروستات به صورت صحیح انجام می‌شود. برای سونوگرافی ترانس رکتال از بیمار خواسته می‌شود که دراز کشیده و زانوهای خود را خم کند. یک پوشش محافظ یکبار مصرف روی مبدل قرار می‌گیرد، سپس مبدل از طریق مقعد وارد می‌شود و داخل رکتوم قرار می‌گیرد. تصاویر از زوایای مختلفی به دست می‌آیند تا بهترین نمای غده پروستات ایجاد شود. در برخی از موارد به تشخیص پزشک، این سونوگرافی از روی شکم انجام می‌شود. در این روش به دلیل اینکه پروستات در محوطه لگن قرار دارد، برای کیفیت بهتر تصاویر سونوگرافی، مثانه باید پر باشد.

اینستاگرام دکتر پیمان صالحی

عوارض سونوگرافی پروستات

سونوگرافی خطر تشعشع ندارد. اکثر افراد در هنگام قرار گرفتن پروب درون مقعد احساس ناراحتی خفیفی را تجربه می‌کنند. اگر نسبت به لاتکس حساسیت دارید، به پزشک اطلاع دهید. قبل از قرار دادن پروب در مقعد، آن را در یک روکش لاتکس قرار می‌دهند.


آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم
تلفن : 35548081 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

دکتر پیمان صالحی
بورد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان و اختلالات جنسی

انجام جراحی های میکروسکوپیک ناباروری ، جــراحی میـکروسـکوپیک واریـکوسل ، جراحی میکروسکوپیک بازگرداندن وازکتومی ، عمل جــراحی نمونـه بـرداری بیــضه بـا روش میـکروسکوپیــک ( میکروتـسه )

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین